avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineri din salariul net
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineri din salariul net

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca se poate retine din venitul net al angajatului, cu acordul acestuia, sume precum abonamente la clinica medicala privata,costul convorbirilor telefonice, etc.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:11, 12 Octombrie 2009
Orice retinere se poate opera doar pe baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Insa daca exista un acord intre angajator si angajat, prin care angajatul da o procura angajatorului de a plati in numele si in contul lui abonamentul de clinica privata si toate celalate, aceste NU sunt retineri, ci plati efectuate in contul si in numele angajatului cu acordul acestuia din urma.
Semnati un act aditional in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa retii din salariu conv telef personale??? ionuca ionuca Buna ziua, Intrabarea mea este: cum sa procedez in situatia in care de la 2 salariati la trebuie sa recuperez suma reprezentand convorbiri telefonice ... (vezi toată discuția)
Retinere lunara "contributie" telefon de serviciu InaME InaME Buna ziua, as dori sa stiu daca conform legii, este posibil ca o firma sa retina din salariul angajatilor o suma lunara fixa cu titlu de \"contributie\", ... (vezi toată discuția)
Solicitare bani pentru plata factura telefon de la angajat!!! broskutza16 broskutza16 Buna ziua. Societatea angajatoare ne-a pus la dispozitie telefoane mobile de firma si ne-a activat roamingul pentru a putea fi gasiti cand parasim tara. ... (vezi toată discuția)