avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O parte dintre proprietari am montat pe cheltuiala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O parte dintre proprietari am montat pe cheltuiala noastră un sistem de ridicare a barierei de la intrarea în complex. Ne pot da ceilalți în judecată din acest motiv?

Buna seara! Acum ceva timp.le-am propus celor din asociatia de proprietari sa montam un sistem in barierele de la intrarea in complex!
Barierele noastre se deschid doar cu telecomanda, iar asta doar daca esti la 1-2 metri de bariera. Daca cineva vine la tine in vizita, sau taxi...oricine altcineva care nu are telecomanda, nu poate intra in complex.
S-a facut un tabel si nu s-au strans 50%+1 voturi pentru a instala acest sistem pe asociatie.
Asa ca noi cativa locatari, am strans bani si am montat acel sistem pt a putea deschide bariera de oriunde am fi, doar apeland nr de tel instalat in bariera.
Acest sistem nu afecteaza cu nimic bariera, mai ales ca este montat de cel care a montat barierele initial.
Au zis ca ne pot da in judecata pt ca bariera este un bun comun si nu aveam voie sa facem asta.
Intrebarea mea e pt ce ne-ar putea da in judecata?
Pe cine si cu ce deranjeaza faptul ca noi cei care am vrut acest sistem am platit fara sa obligam pe nimeni cu nimic?
Au voie sa faca asa ceva?
Sau sa scoata sistemul din bariera, au voie?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:20, 5 Decembrie 2017
Pe cine si cu ce deranjeaza faptul ca noi cei care am vrut acest sistem am platit fara sa obligam pe nimeni cu nimic?

Le-ati dat telecomenzi si celorlalti proprietari care nu au contribuit la montarea barierei?

Da, puteti fi dati in judecata si obligati sa demontati bariera atata timp cat nu exista o hotarare adoptata legal in adunarea generala.

Pot apela la un executor judecatoresc si va pot obliga sa demontati bariera montata si pe cota lor de proprietate comuna.

Ce ati face daca, in mod similar actiunii dvs., ceilalti proprietari ar strange bani si ar tocmi niste meseriasi sa monteze pe proprietatea comuna, in fata usii de la intrarea in apartamentul dvs. un grilaj metalic care nu v-ar permite sa intrati in proprietate?
Fara sa va dea cheie! ;)

Nu va suparati, dar cred ca nu ati citit bine ce anume am scris.
Bariere existau. Toti cei din complex au telecomenzi, contracost.
Noi am montat un sistem ca sa putem deschide barierele si de la departare.
Eu de exemplu, ca sa pot deschide bariera cuiva din telecomanda, trebuie sa ies din casa cu copiii dupa mine, unul avand nici doi ani,( pt ca nu ii pot lasa singuri in casa)
In schimb cu acest sistem, pot deschide bariera din casa doar apeland nr montat in bariera. Pe dvs v-ar deranja daca eu as avea posibilitatea sa fac asta, iar dvs nu? Desi ati fost intrebata daca doriti sau nu si ati spus nu?
Asta este sigurul raspuns pe care il pot primi? Chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, este greseala mea, nu am citit cu atentie mesajul, scuze. Cand ati spus ca ati montat un sistem suplimentar neuronii obositi au interpretat eronat sistemul de deschidere de la distanta drept o bariera noua montata!
Este dificil de apreciat pozitia instantei daca se ajunge pana acolo fata de modernizarea barierei.
Legea 230/2007;prevede ca niciun proprietar nu va prejudicia dreptul de proprietate al altui proprietar, inclusiv dreptul la proprietatea comuna.
Prin montarea sistemului suplimentar de deschidere se poate aprecia ca dreptul de proprietate a fost "prejudiciat" pozitiv si nu in sens
negativ.
Nu vor avea sanse in instanta, orice judecator normal ar aprecia modernizarea barierei.
Daca ceilalti vor telecomenzi atunci sa plateasca celor care au contribuit o suma corespunzatoare contributiei.
In loc sa aprecieze modernizarea se opun. C-asai vecinul! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care ... Horia Marin Horia Marin Buna ziua, Intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care dețin apartament dar nu am mașină și nici loc de parcare s a decis repararea barierei ... (vezi toată discuția)
Restrictionarea accesului la locul de parcare proprietate privata alinosain alinosain Buna ziua, Sunt nou pe forum si am o problema ce trebuie rezolvata urgent! Locuiesc intr-un ansamblu imobiliar construit in 2013. In urma cu doua saptamani ... (vezi toată discuția)
Partile comune/bariera rebell_rose rebell_rose Buna ziua Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca ... (vezi toată discuția)