avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias

Buna seara am un apartament in chirie cu contract inregistrat la directia fiscala care expira la data de 1 Februarie 2018 eu iam trimis notificarea cu o confirmare de primire ca nu se mai prelungeste contractul de inchiriere eu am vandut apartamentul cu eliberare la aceasta data a fost informat noul proprietar ca am chirias care pleaca pe 1 februarie pot sa am prb cu noul proprietar daca chiriasi nu pleaca de buna voie?Preventiv intreb chiriasi cred si sper sa fie de buna credinta ptr ca si eu am fost nici un moment nu am vrut sa ii dau afara am vrut sa duc la bun sfarsit contractul.Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Cornel Cornel, utilizator
Buna seara,
In mod normal NU!
Chiriasul ar trebui sa paraseasca imobilul la data de 01.02.2018.
Daca individul da dovada de altceva decat de bun simt atunci exista posibiliatea evacuarii urgente in temeiul art 1033 si celelalte C.Pr.Civ.
Va sfatuiesc ac la 01.01.2018 sa le transmiteti NOTIFICAREA de eliberare a imobilului asa cum prevede legea.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am trimis notificarea ca nu se mai prelungeste contractul la adresa apartamentului inchiriat chiar cu 60 zile ca sa fiu sigur ca nu am prb , cu confirmare de primire .
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Cornel Cornel, utilizator
Ulterior primirii notificarii, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea evacuarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere eugen82 eugen82 Pentru un contract de inchiriere a unei locuinte semnat pe legea 114/1996, inainte de noul cod civil, pot sa cer rezilierea pentru neplata chiriei de catre ... (vezi toată discuția)
Chiriasul care e de acord sa rezilieze contractul, dar nu mai vrea sa plece si nici sa plateasca Ionescu Laura Ionescu Laura Buna ziua, Chiriasul meu care este titular de contract ne-a trimis un mesaj pe whatsup informand ca se desparte de sotie si ca el pleaca din tara. In urma ... (vezi toată discuția)
Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)