avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna seara!
Am divortat de fostul meu sot la notar si domiciliul baietelului s-a stabilit la el. Mentionez ca avem un baietel de 5 ani si 10 luni.
Nu am sa prezint situatia pe larg, am sa spun doar ca noi ne-am casatorit cand copilul era nascut,pentru copil, am avut o relatie de complezenta in care fiecare facea ce dorea,ca mai apoi cand am cerut divortul sa ma reclame pentru infidelitate si altele adiacente. Mentionez ca am fost fugarita de acasa (am martori ),am fost batuta, am martori,dar nu si certificat , iar acum de cand e copilul la el nu ma lasa sa vorbesc cu el decat in zilele in care copilul e la mine, nu ma informeaza cu nimic, mi-a interzis sa merg la gradinita unde invata el,iar noua lui iubita cu care si-a dus copilul peste tot imediat dupa divort isi aroga drepturi asupra copilului meu.
Mentionez ca il invata pe baietel sa ceara tot felul de lucruri de la mine, il trimite mai mereu bolnav in programul meu de vizita, si ii spune despre mine tot felul de lucruri denigrante cum ca nu l-as fi dorit,nu il iubesc si actuala iubita e de fapt mama lui.
II platesc pensie alimentara, il duc peste tot..mi-a interzis sa il duc in concediu pe undeva, imi fractioneaza programul dupa bunul plac si de fiecare data cand copilul greseste cu ceva il vorbeste foarte urat de mine si il invata ca in preajma mea trebuie sa se comporte urat cu orice barbat. De aceea oriunde merg cu el-ma refer serviciu sau alte locatii-pentru ca nu il scot la intalniri cu mine,respinge vehement orice barbat incearca sa intre in vorba cu el.
Credeti ca daca deschid un proces am sanse de castig a custodiei? Mentionez ca el ma ameninta mereu cu faptul ca va demonstra ca sunt imorala pentru ca l-am ;inselat: si are niste mesaje salvate si ca am petrecut mult timp la munca (ceea ce era adevarat pentru ca aveam 2 joburi ) si mi-am neglijat copilul.
Mentionez ca acum am un program lejer la munca, am cumparat un apartament si as reusi sa petrec mai mult timp..
Imi vreau copilul inapoi, pe el l-a invatat cineva ca daca se casatoreste si face alt copil poate cere custodia exclusiva si sa ma scoata din viata copilului,ceea ce incearca toata familia.
Va rog sfatuiti-ma ce sa fac, ca sunt disperata ! Imi iubesc copilul de mor, el nici macar nu il voia, m-a dus pe la toti medicii sa avortez si acum sustine ca eu sunt mama denaturata si nu am voie sa fiu in viata lui! Cat poate dura un proces si cate sanse credeti ca as avea? Nici nu vreau sa il pierd de tot :(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 6 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o cerere in instanta ca sa se stabileasca domiciliul minorului la dimneavoastra.
Va multumesc! E adevarat ca faptul ca am fost de acord la notar in prima faza sa locuiasca la el poate afecta decizia in defavoarea mea?
Buna seara,
NU!
Plecati de la un scor defavorabil.
Ati avea sanse sa obțineți ce vreti dar procesul va fi foarte complicat si trebuie sa întoarceți rezultatul.
Nu este usor asa ceva dar aveti sanse, nefiind fără vreo sansa...deoarece procesele de acest fel sunt...cam ca in curtea școlii...cumva...cu privire la estimarea unui rezultat.
Nu prea exista o logică anume și nu au la baza dreptul pur...

De pildă, în astfel de procese oricine e vinovat daca nu e nevinovat prezumtiv ă rezultat implicit de la o instanța logică acesteia..Si-a revenit apoi in timp relativ scurt dar...
Procesul de abia va continua...
Si imprevizibilitatea poate aparea oricand ca, daca logică nu e, nimic nu e...
Cazul a pus si mare presiune pe instanța probabil dar ...problema cu logica...este ceva discutabil tare...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Dianamica11 Dianamica11 Buna ziua! Sunt la a doua căsătorie cu un om ce la inceput părea perfect. Din prima căsătorie am un băiețel care locuiește cu mine, iar din a doua o ... (vezi toată discuția)
Custodie trans trans sunt taticul unui baietel de 4 ani, sotia a parasit domiciliul impreuna cu baietelul nostru. Acum familia ei m-a amenintat ca ma bate si copilul o sa il vad ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - divort cu minor rebecaroxy rebecaroxy sunt casatorita de 7 ani din aceasta casatorie avem un baietel de 6 ani .datorita bauturi din partea sotului . scandalurilor urmate, batailor , agresiunilor ... (vezi toată discuția)