avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act partaj fara stirea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act partaj fara stirea sotului

Buna ziua, am urmatoarea problema:
Parintii mei sunt divortati de 17 ani. Impreuna au cumparat un apartament (primit si platit integral de tatal meu). In urma cu cca 2 ani, tatal meu a decis sa treaca partea lui pe mine, Fiind in timpul serviciului, a mers cu mama la notar si i-a zis notarlui doar: ramane doamna sa faca actele si semnez cand vin. Am plecat amandoi, ne-am intors, tata a semnat si am plecat.
Nu am citit actele, din oacate.
Am aflat ulterior ca mama facuse un act de partaj prin care tatal meu ii ceda ei partea lui.
Dupa ce am plecat s-a intors si i-a tras din ochi notarului, dar, naivi fiind, nu am bagat in seama.

Mama are antecedente de uz de mijloace necinstite in propriul folos: locul de munca (e bugetara) l-a obtinut dand mita si alte "servicii" unui actual coleg. De asemenea, ca sa se razbune pe tata pt ca a parasit-o si neavand nimic impotriva lui (nu a luat un ac din casa), s-a lovit singura, a mituit un legist sa ii dea o dovada de 7 zile de spitalizare si a facut plangere penala ca a batut-o tata.

De asemenea este si mincinoasa cronica, sustinand ca nu a primit pensie alimentara, in conditiile in care pensia a primit-o de la divort prin instanta si direct in cont (tata e si el bugetar).

Am doua intrebari:
1. Se mai poate face ceva in privinta apartamentului?
2. Am primit pensie alimentara, student fiind, pana la 25 ani. De la 8 ani nu trebuia sa o primesc eu? (a luat-o mama, nu am beneficiat de nimic si am socotit un cuantum de cca 16 mii de euro in acesti 7 ani.

Va multumesc pentru ajutor, as dori foartge mult sa ni se faca dreptate, mie si tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters442583 , utilizator 20:06, 7 Decembrie 2017
E cam cusuta cu ata alba, Inteleg ca nu ati citit contractul atunci la notar dar nici dupa aceea nu l-ati citit??
?
tatal meu a decis sa treaca partea lui pe mine,
despre ce "sulta" vorbiti ? tatal nu si-a vandut partea ci v-a cedat-o,(asta era intentia) .
Cat despre pensia alimentara ,daca sustineti ca ati tinut legatura cu tata, nu l-ati intrebat niciodata de ce nu va plateste pensia alimentara? Nu cred ca nu ati stiut adevarul. Din 2 oameni maturi niciunul nu a citit contractul.amandoi ati plecat de la notar ca aveati treaba, Nu v-ati intrebat de ce nu ati semnat nimic la notar ca doar erati major si parte in contract?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
prepeleac a scris:

E cam cusuta cu ata alba, Inteleg ca nu ati citit contractul atunci la notar dar nici dupa aceea nu l-ati citit??
?
tatal meu a decis sa treaca partea lui pe mine,
despre ce "sulta" vorbiti ? tatal nu si-a vandut partea ci v-a cedat-o,(asta era intentia) .
Cat despre pensia alimentara ,daca sustineti ca ati tinut legatura cu tata, nu l-ati intrebat niciodata de ce nu va plateste pensia alimentara? Nu cred ca nu ati stiut adevarul. Din 2 oameni maturi niciunul nu a citit contractul.amandoi ati plecat de la notar ca aveati treaba, Nu v-ati intrebat de ce nu ati semnat nimic la notar ca doar erati major si parte in contract?

Nu e cazul sa ma jigniti. Am pus o intrebare. Nu am vb despre nicio sulta. Am fost intrebat de sulya si am spus ca nu exista o astfel de clauza. Nu, nu am citit contractul pt ca nu eram parte din el si la momentul respectiv nici prin cap nu mi-a trecut ca propria mama ar face asa ceva.

Daca nu aveti un raspuns pertinent, nu interpretati aiurea spusele mele. Va doresc sa treceti cu mama dvs prin ce am trecut eu si atunci sa vina cineva sa va jigneasca.

La un moment dat evident ca am aflat ca mama primeste pensie alimentara. Am spus ca ea sustinea peste tot ca nu primeste. Inclusiv eu mic fiind am crezut-o. Si nu, nu l-am intrebat pe tata. Aveam 12 ani si am crezut-o pe mama. Am crezut ca de aceea nu am cablu tv ca si colegii mei si de aceea se face mancare odata pe saptamana ca suntem saraci.

Nu am stiut ca dupa 18 ani ar trebui sa primec eu pensia. Nici acum nu stiu pt ca nimeni nu a raspuns la asta. Si inca aveam incredere in mama care se victimiza in permanenta.

Nu am scris sa ma aflu in treaba si sa pierd timpul meu si al altora cu informatii inutile si jigniri cum faceti dvs. Am scris pt ca aveam nevoie de un sfat avand in vedere ca ma consider inselat. Moral stiu ca sunt si am vrut doar sa aflu daca si legal. Nu m-am gandit ca o sa dau peste bagatori de seama dornici a sari la gatul meu de naiv care a avut incredere.

O sa intreb in alta parte, unde poate cineva cunoaste partea legala a lucrurilor si nu ne pierdem timpul reciproc.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
ContSters442583, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de partaj CrashOverride CrashOverride Buna ziua , Am si eu o mica intrebare legata de o mostenire si un partaj. In discutie sunt 2 case si un teren , bunicul meu a facut acte mamei mele si mie ( ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, lipsa dovezi mirela4545 mirela4545 Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Partaj,adevarat sau nu? LilRux LilRux In primul rand vreau sa va spun ca am 17 ani. Parintii mei au divortat,iar de curand am primit citatia pt partaj,la solicitarea tatalui meu(daca se poate numi ... (vezi toată discuția)