avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vaccinarea fortata este legala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vaccinarea fortata este legala?

Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne putem proteja dreptul la sanatate, cine ne garanteaza ca vom fi in siguranta dupa ce ne vaccinam si ca nu vom suferi complicatiile despre care se spune ca apar ca urmare a vaccinarii? Cine ne despagubeste daca apar probleme de sanatate ca urmare a vaccinarii? Care sunt drepturile elevilor si prescolarilor in acest caz?Dar ale parintilor? Putem refuza in mod legal vaccinarea pentru copii nostri? Sunt foarte ingrijorata ca vom fi fortati si nu vom putea lua o decizie in cunostinta de cauza. Vom ajunge cobai ca oamenii din lagarele naziste?! Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:07, 13 Ianuarie 2010
Cu siguranta campania de vaccinare despre care aminteati nu va genera un Josef Mengele dambovitean:) Nu, vor exista lagare naziste in scoli! Nu uitati ca dreptul de a dispune de propria persoana este prevaztu in Constitutie. De altfel, la o cautare sumara pe siteul Ministerului Sanatatii nici nu am gasit vreun act normativ prin care sa se dispuna obligativitatea vaccinarii populatiei. Exista intr-adevar Ordinul nr. 1094/10.09.2009, "Pentru aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1 în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat ", dar nu reiese din aceasta dispozitie ca vaccinarea va fi obligatorie! In concluzie, un simplu refuz din partea parintilor ar fi suficient pentru a opri vaccinarea.
Desi sunt de acord cu ceea ce spuneti in ceea ce priveste Constitutia, respectarea acesteia incepe sa imi creeze dubii.
Dar, cu sau fara respectarea Constitutiei nu poate vaccina cu forta.
Cred ca asta ar fi de fapt treaba.
Cu siguranta respectarea Constitutiei este un deziderat greu de atins in Romania! (parere personala). Totusi cred ca exista anumite limite si nu se poate merge atat de departe in sensul de a obliga anumite clase sociale sa foloseasca un produs comercial (a se citi vaccin:D).
Parerea mea este ca in Romania se respecta Constitutia.

In prezent insa nu stiu daca mai imi mentin parerea.Se intampla lucruri ciudate in general si parca ceva nu merge...constitutional.

Cu vacccinul nu va merge nici daca incalca Constitutia intrucat fuge omul...:D
Acum discutati discutii si ipoteze fara baza legala.V/am spus ca nu se face vaccinarea decat cu acordul scris al parintilor.
Cat despre faptul ca suntem cobai,tara nazista, etc. cred ca exageram de dragul de a ne afla in discutii.Fara o informare in domeniu nu stiu daca ne putem formula concluzii. Iar daca ne gandim bine la fiecare medicament exista reactii adverse in functie de fiecare pacient.Si nimeni nu te obliga sa consumi un tratament medicamentos daca tu nu doresti.Medicii doar recomanda, nu obliga.
Asa s/a intamplat si cu vaccinul pt virusul HPV cand parintii care nu au fost informati suficient au refuzat, fara sa se gandeasca ce implicatii dezastruoase are acel virus odata contactat.Traim intr/o lume in care medicina evolueaza, dar noi ne incapatanam sa stam pe loc, sa ramanem la faza de primate.O reclama proasta pentru un vaccin a fost suficient incat sa creeze panica.Reclamele negative le fac si producatorii de medicamente care nu obtin licitatii pt punere pe piata a produselor lor.Peste tot este comert, iar reclama este mama comertului.Oamenii stiu mai putin aceste aspecte si cum vad ceva la televizor cred cu usurinta tot, cand acum au posibilitatea de a se informa atat de rapid.Netul ne ajuta,trebuie doar sa vrem, sa ne dorim sa evoluam.

Alte discuții în legătură

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
H1n1 handsu handsu Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)