avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vaccinarea fortata este legala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vaccinarea fortata este legala?

Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne putem proteja dreptul la sanatate, cine ne garanteaza ca vom fi in siguranta dupa ce ne vaccinam si ca nu vom suferi complicatiile despre care se spune ca apar ca urmare a vaccinarii? Cine ne despagubeste daca apar probleme de sanatate ca urmare a vaccinarii? Care sunt drepturile elevilor si prescolarilor in acest caz?Dar ale parintilor? Putem refuza in mod legal vaccinarea pentru copii nostri? Sunt foarte ingrijorata ca vom fi fortati si nu vom putea lua o decizie in cunostinta de cauza. Vom ajunge cobai ca oamenii din lagarele naziste?! Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:07, 13 Ianuarie 2010
:thumbup: Godspeed.
Bine punctat ;)=D>
Multumesc, d-le avocat :) Unde statul nu mai poate, sau o ia razna (ca in acest caz), cred ca societatea civila trebuie sa ia atitudine.
Mai jos gasiti si alte repere pentru a observa ca crearea de brese in sistemul imunitar uman (prin administrarea unui vaccin, care nu poate fi contestat de catre populatia ignoranta) pe langa faptul ca este o afacere deosebit de profitabila pentru anumite grupuri de interes , ar putea contribui si la "rezolvarea" problemei suprapopulatiei...

Aici gasiti opinia lui David Icke, cat si multe alte dovezi in sprijinul ideii de propaganda mincinoasa menita sa creeze panica necesara pentru a accepta vaccinarea in mod voluntar.

[ link extern ] /

Poate doriti sa urmariti cum istoria din 1976 se repeta… la alt nivel. Interventia congressman-ului Ron Paul mi se pare de mult bun simt, cand face comparatie intre numarul pacientilor dignosticati cu tuberculoza anul trecut, fata de numarul infim de cazuri diagnosticate cu AH1N1, alaturi de argumentarea votului domniei sale impotriva vaccinarii in 1976, la prima “pandemie” de gripa porcina… Link-ul de mai jos este in limba engleza.

[ link extern ]
9 noiembrie . Din jurnalul “pandemiei” cu rata de mortalitate de 0,03 % ( mult mai mica decat in cazul gripei banale, tip A), sau din jurnalul afacerii si eugeniei gripei porcine.
Iata cum devenim cobaii Europei in schimbul unui acord de imprumut cu FMI:

[ link extern ]

România va importa un vaccin antigripal refuzat de Polonia

Statul român a hotărât achiziţionarea a 500.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine, produse de compania GlaxoSmithKline, vaccin care a fost refuzat statul polonez pentru că nu este testat îndeajuns.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat săptămâna trecută că nu este nevoie ca populaţia să fie alertată din pricina dozelor de vaccin anti A H1N1, deoarece sunt destule. Însă, în urma negocierilor pe tema necesităţii unui import, s-a decis cumpărarea vaccinului antigripal produs de GlaxoSmithKlein, care a fost refuzat de Polonia, spune Antena3.
Guvernul Boc a aprobat achiziţionarea a 500.000 de doze din străinătate, la un cost total de 2.250.000 de euro, motivul fiind că vaccinul produs de români nu este aprobat pentru minori.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
godspeed, utilizator
Ca de obicei si in acest domeniu - cel al vaccinarilor obligatorii- ca dealtfel in intreaga noastra societate se " pune din nou carul inaintea boilor" si se biciuiesc boii doar doar vor impinge cu coarnele carul in directia dorita de vreun " birjar mai matol". M-am intrebat intotdeauna ce s-ar fi intamplat daca n-ar fi exixtat vaccinuri.Vaccina daca bine imi aduc aminte de la vaca provine adica de la cornute . Si mai imi aduc aminte ca atunci cand toti targovetii mureau pe capete , grajdari erau cei ocoliti de "tanti cu coasa". Mi-am pus si intrebarea daca vehementa cu care un"aristocrat " medic profesionist astfel cum il denumeau unii dintre iubitii nostri politicienii implorandu-l sa revina asupra demisiei este sau nu justificata de pericolul mortii prin lipsa vaccinarii antiAH1N1 prezisa si trambitata de mass media.Cugetand un pic mai adanc la spinoasa problema m-am intrebat daca nu cumva atunci cand s-au inventat vaccinurile potrivite nu cumva s-au risipit vreo cateva sute sau mii de doze care poate salvau viata unor alti nepastuiti ai sortii daca nu ar fi fost vaccinati grajdarii care oricum nu mai faceau boala caci mama natura avusese grije de ei cu mult mai pe dinaintea doftorului mai mult sau mai putin aristocrat. Iata deci cum vrea sa faca " lordul " virusologiei Romanesti cu hei -rupul niste ample campanii de vaccinare pe cohorte de indivizi fara ca macar sa determine in prealabil la acestia - subiectii campaniei- exixtenta sau inexixtenta unei imunitati specifice individuale. Astfel "lordul virusologiei' ar putea sa scape oarecum de dilema - pacient sau subiect al campaniei de vaccinare / interes individual sau colectiv si numai asa cred ca acel subiect al campaniei de vaccinare caruia i se determina titrul de anticorpi anti - "pasarino- scrofino - etc " prin diagnoza s-ar metamorfoza in potential pacient caruia sa i sa poata aplica legea pacientului caci nu-i asa este bolnav de "lipsa de imunitate" . Numai atunci cand acestuia i se spune "verde in fata" ca la ast microb stimabile esti neacoperit inumitar si deci neacoperirea ta imunitara dauneaza celor de linga tine in situatia in care refuzi sa te vaccinezi. Asa cred ca ar mai merge sa ceri individului sa se protejeze pe el in primul rand si mai apoi comunitatea in care se afla pastrand totusi si cateva din drepturile sale inalienabile. Parca asa era si replica conului Dinica Dumnezeu sa-l ierte - Asa te-am invatat eu ma sa cersesti ? .... Mana intinsa care nu spune o poveste ..... #-o
aditabora a scris:

Astfel "lordul virusologiei' ar putea sa scape oarecum de dilema - pacient sau subiect al campaniei de vaccinare / interes individual sau colectiv si numai asa cred ca acel subiect al campaniei de vaccinare caruia i se determina titrul de anticorpi anti - "pasarino- scrofino - etc " prin diagnoza s-ar metamorfoza in potential pacient caruia sa i sa poata aplica legea pacientului caci nu-i asa este bolnav de "lipsa de imunitate" . Numai atunci cand acestuia i se spune "verde in fata" ca la ast microb stimabile esti neacoperit inumitar si deci neacoperirea ta imunitara dauneaza celor de linga tine in situatia in care refuzi sa te vaccinezi. Asa cred ca ar mai merge sa ceri individului sa se protejeze pe el in primul rand si mai apoi comunitatea in care se afla pastrand totusi si cateva din drepturile sale inalienabile.

Nu contest progresele medicinei si nici nu refuz tratamentele indicate de medici, dar sunt omul “incomod” caruia ii place sa ia decizii informate, bazate pe principiul fundamental aplicabil in medicina (ca si in orice alt domeniu) al alegerii raului mai mic (riscuri contra beneficii) , inainte de accepta un tratament.

Auzim tot mai des de sindroame si reactii/boli autoimune inexplicable si netratabile/tratabile doar simptomatic, relatia de cauzalitate intre manifestare si factorul determinant pierzandu-se tot mai mult in obscuritate. Este de asemenea cunoscut faptul ca imunitatea umana naturala nu are cum sa se dezvolte in parametri normali atata timp cat intervenim excesiv, in mod artificial asupra ei. De asemenea, stim ca accidente de contaminare prin vaccinare de proportii masive, asemanatoare celei din Lubeck,1930, se pot repeta oricand. Se stie de asemenea ca OMS mentine in lista de vaccinuri obligatorii, inoculari cu agenti patogeni atenuati/purificati/anatoxinati pentru boli, desi amenintarea bolii naturale a disparut de decenii sau secole, iar legatura de cauzalitate intre administrarea vaccinului si disparitia bolii nu este dovedita, ajungandu-se la situatia absurda ca vaccinul sa ramana singura sursa de contaminare (vezi exemplul eradicarii poliomielitei in SUA in anii ’40, “urmare” a vaccinarii in masa, versus disparitia aceleiasi boli si in Europa, unde nu se practica vaccinarea in masa), disparitia bolii putand fi deci atribuita pur si simplu imbunatatirii conditiilor de viata.

Vaccinarea in cazul AH1N1 presupune introducerea unor proteine straine in organismul uman (unele obtinute chiar din celule canceroase de origine animala). Iar consecintele pe termen lung in organismului uman sunt necunoscute. Cu alte cuvinte, este decizia noastra daca dam posibilitatea de a ne infecta cu o forma de gripa a carei rata de mortalitate este infima (si aceasta umflata mediatic) pe cancer/ o boala autoimuna / sindrom “virus lent” .
In cazul unui organism imunocompromis/cu brese imunologice - caz in care sistemul imunitar nu poate face diferenta intre agentii patogeni exteni si propriile cellule, ajungand sa-si distruga propriile cellule – i se administreaza un asemenea vaccin, probabil ca nu mai trebuie sa asteptam efectele pe termen lung, ci fie ca face instant e.g. un sindrom Guillain-Bare, invalidandu-l pe viata fie ca face e.g. anafilaxie, care de cele mai multe ori duce la exitus.

In concluzie, nu pot decat sa fiu de acord cu opinia @Aditabora, ca atata timp cat la un spital se intampla scene de genul :
- Copilul Dvs. este alergic la penicilina?
- Nu am cunostinta, cum nu i s-a administrat vreodata…
iar medicul, in loc sa-i faca testul de sensibilitate, ii prescrie doze mari de penicilina (care la subiectii alergici pot provoca soc anafilactic si exitus) administrabile ambulator sau acasa, cu recomandarea “Sunati daca apare vreo problema”, cred ca statul nu are niciun drept sa intervina invaziv, prin vaccinari obligatorii asupra unui organism in dezvoltare al carui sistem imunitar nu a fost investigat in prealabil, iar efectele pe termen lung/scurt al vaccinului fie ca nu sunt cunoscute, fie ca nu au fost dovedite.
Iar acest lucru trebuie consfintit prin lege. Nu trebuie sa ajungem in situatia SUA, unde injumatate din state, parintii si-au pierdut optiunea de a-si da consimtamantul la administrarea a unui cocktail de apr.10 vaccinuri intrate in lista obligatorie de vaccinari.

In completare, iata si opinia unui medic roman si pasii pe care trebuie sa-i intreprindeti in calitate de parinte care se opune vaccinarii;
[ link extern ] /

Si un formulat tip de refuz:
Catre,
Conducerea Liceului ….
Si in atentia reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica a judetului….., insarcinati pentru executarea masurilor campaniei de vaccinare anti HPV si anti-H1N1.
AVIZ
Prin prezentul aviz, subsemnatii __________________si__________, domiciliati in mun…… jud……. _____________________________________________________, parinti ai elevei_____________________________________________, eleva a Liceului………………., in clasa _________, va informam ca refuzam categoric administrarea vaccinului anti HPV (papilloma virus) si anti H1N1 (gripa porcina) - in cazul in care si ultimul va fi introdus in Lista vaccinelor obligatorii/optionale incluse in programul national de sanatate) copilului nostru ___________________.
Nici o lege sau ordonanta abuziva nu poate incalca dreptul elementar de a refuza un vaccin sau tratament nedorit. Va informam ca in cazul nerespectarii dorintelor noastre, vom lua masurile legale cuvenite impotriva tuturor celor responsabili, mergand pana la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, incluzand despagubiri financiare. In drept, ne intemeiem cererea pe : art.649 din L.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii; lit.d art.8 Titlul XV din Ordin MSP 482/2007 privind raspunderea civila a personalului medical; art.13 si 23 din L.43/2006 privind drepturile pacientului; art. 29 alin (6) din Constitutie si dispozitiile cu continut asemanator din legislatia incidenta internationala.
Depunem prezenta in doua exemplare si achiesam la opiniile exprimate in actiunea intentata Guvernului Romaniei de catre Sindicatul independent al juristilor([ link extern ] ).
Semnatura personalului medical autorizat Semnatura ambilor parinti, ___________________
Data____________________ ___________________
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
godspeed, utilizator

Alte discuții în legătură

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
H1n1 handsu handsu Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)