avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

In urma divortului un copil a ramas la mine si unul la fosta sotie. Copilul ramas la fosta sotie are 4 ani si aceasta il tine la o matusa si are de gand sa plece din tara. Poate fi decazuta din drepturile parintesti in cazul in care pleaca la munca in strainatate?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:24, 6 Decembrie 2017
Nu, nu poate fi decăzută din drepturi dacă pleacă la muncă în străinătate, pentru binele copilului.
De unde ştiţi că vrea să plece din ţară pentru o perioadă mai lungă? Poate merge într-o excursie, are tot dreptul.
Se casatoreste si va pleca in strainatate lasan copilul cu o ruda de a sa.
Acum, depinde cât timp vrea să lase copilul la o rudă de-a ei; dacă ea se mută definitiv la viitorul soţ, tatăl poate cere domiciliul copilului la el şi plata pensiei alimentare pentru copil de către mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare a fi intocmite cand incredintezi copilul cuiva cat timp esti plecat in strainatate carro carro O prietena pleaca in strainatate la fiica ei cea mare, pentru 6 luni de zile si vrea sa imi lase mie in grija pe fiica cea mica de 11 ani. Ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc rezovare uncetatean uncetatean O fosta sotie si un fost sot si un copil minor nu se inteleg.Sotul certaret,amenintator,ia copilul la dreptul de vizita chiar daca copilul nu vrea(nu este ... (vezi toată discuția)
Divort Felician elens Felician elens Buna seara eu sunt divortat.am un copil minor care a ramas la mama ei. Acum ,fosta sotie vrea sa plece din tara,la cine o ramana copilul? Sau daca vrea sa ... (vezi toată discuția)