avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatii comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatii comune la bloc

Buna ziua,
In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a avea un contract de inchiriere incheiat, se plateste doar o chirie lunara modica. Vrem sa schimbam lucru acesta si ne-am gandit in primul rand sa incheiem contract de inchiriere cu cei care sunt dispusi sa plateasca o anumita suma de bani.
Legea 230/2007 art 39 prevede ca "Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune".

Tinand cont de aceste aspecte, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Oare acest paragraf se refera la inchirierea spatiilor comune catre alte persoane (fizice/juridice) in afara proprietarilor?
2. Ce inseamna "acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei", 50%+1 din numarul total de proprietari? Este nevoie de convocarea Adunarii Generale sau credeti ca este suficienta obtinerea semnaturii fiecarui proprietar intr-un tabel nominal?
3. Ce inseamna "acordul proprietarilor direct afectaţi de vecinătate", doar cei care locuiesc pe etajul respectiv sau pe etajele +/-1?

Multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:11, 19 Noiembrie 2018
Cartea tehnica a constructiei/ blocului se afla la asociatia de proprietari. Probabil pe actul dvs. de proprietate/ de vanzare-cumparare nu exista mentionata camara ca fiind parte din proprietate.
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Totodata nici cartea tehnica nu poate specifica al cui este acel spatiu. Din acea carte tehnica reiese doar ca exista ca suprafata si amplasatea ei nu si a cui este.
Nu mentionati daca in actul dvs. de proprietate apare sau nu ca spatiu respectiva camara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pentru inchirierea unui spatiu comun (o parte din holul de de acces al blocului) este nevoie de votul majoritatii ... (vezi toată discuția)
Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe intre etaje dan61 dan61 La noi in bloc s a hotarat la ultima adunare generala sa se intocmeasca contracte de inchiriere intre asoc.de propr. Si locatarii care folosesc boxele dintre ... (vezi toată discuția)