As dori sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie:
- am parcat masina pe splaiul independentei, intre intrarea si iesirea din universitatea Politehnica. Intrarea/iesirea este prevazuta cu marcaj pentru trecere de pietoni iar portiunea dintre cele doua este nemarcata eu lasand masina pe acest spatiu considerandu-l ca un scuar, fara a bloca circulatia in institutie si fara a periclita circulatia pe carosabil (respectiv Splaiul Independentei). Conform GPS-ului existent pe masina, motorul l-am oprit la orele 17:31:54 sec. (!!! am oprit motorul.....plecarea de langa masina facandu-se mai tarziui aprox.2-3 min deoarece nu eram singur ci insotit de 3 cursanti) iar din procesul verbal de constatare rezulta "stationarea in mod voluntar pe trecerea de pietoni intre 17.30 si 17.35.
As dori sa ma informati in legatura cu 2 lucruri:
- spatiul dintre 2 treceri de pietoni, nermacat, este considerat tot trecere pentru pietoni?
- in intervalul orar la care s-a facut constatarea (respectiv 17.30-17.35) eu practic nu eram acolo!!
Bineinteles vreau sa fac contestatie asupra PV .
Multumesc Anticipat celor care imi raspund.
Potrivit Codului rutier, spatiul dintre doua treceri de pietoni, nemarcat, NU este considerat tot trecere de pietoni! Puteti sa faceti contestatie asupra procesului verbal contraventional si aveti sanse de admitere a contestatiei, atata timp cat cele contestate de dvs. pot fi confirmate de martorii pe care i-ati avut in masina! Succes!:)