avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Dupa un divort cu minori , minorul fiind incredintat la tata , mama este obligata la plata pensiei alimentare . Dar daca nu are drept la vizita ? sau daca minorul refuza intalnirea cu mama ? Mai este obligata la plata pensiei alimentare ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Claura, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:53, 8 Decembrie 2017
Nu are niciun fel de legatura existenta/inexistenta ori executarea/neexecutarea unui program de vizita cu plata pensiei de intretinere care este un drept al copilului aflat in imposibilitate de a-siasiguramijloacele de existenta pe perioada minoratului sau a continuarii studiilor.
Multumesc frumos .
Dar in cazul in care si mama la randul ei este intretinuta ? Neavand servici .
Obligatia de intretinere nu inceteaza decat la incetarea starii de nevoie a minorului sau la majoratul acestuia. In rest, ca mama are sau nu serviciu, obligatia exista.

Ca ea nu se poate executa este o alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters425153 ContSters425153 Buna ziua, am un copil in intretinere ,cu varsta de 22 ani,dupa divort,care este student la facultatea de medicina si casatorit ,tinerii casatoriti dorind sa ... (vezi toată discuția)
Necesitate hotărâre judecătorească oprire pensie alimentara... redspike redspike Bună ziua! Copilul meu împlinește vârsta de 18 ani peste câteva luni însă legătură dintre mine și el este inexistenta datorita faptului ca între ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)