avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de odihna neefectuat in anul curent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de odihna neefectuat in anul curent

Concediul de odihna neefectuat in anul curent care va fi platit in anul urmator la ce venituri se raporteaza? cele din anul cand trebuia efectuat concediul sau cele din anul in care se face plata efectiva? Cand salariatul este in concediu trebuie sa primeasca o indemnizatie cel putin egala cu salariul pe care l-ar fi incasat daca ar fi lucrat, dar fiind vorba de un concediu de odihna restant, înregistrat pe provizioane estimate la sfarsitul exercitiului financiar si care o sa exceada numarului legal de zile de odihna cuvenite pentru anul urmator, cum e, la fel?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 9 Decembrie 2017
concediul neefectuat se compenseaza in bani numai la incetarea contractului de munca, in rest se reporteaza in anul urmator.
Va fi reportat pentru anul viitor, asta e clar, dar presupune si plata unei indemnizatii de concediu, doar nu-i dau salariatului zile de CO fara bani. Anul viitor va avea 25 zile aferente anului 2018+7 zile ramase neefectuate din 2017. Institutiile publice indexeaza salariile din ianuarie, iar intrebarea era cum calculez indemnizatia pentru zilele neefectuare din 2017,
Multumesc
O calculati potrivit art.150 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează co Petre3737 Petre3737 Am lucrat tot anul2016 cu salaru minim pe economie iar din 01 2017 am pus demisia (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate, neplatite iahim87 iahim87 Buna ziua, In data de 21 aprilie, am plecat de la fostul loc de munca, mi-am dat demisia. Concediul aferent anului 2010 l-am efectuat complet, dar de la 1 ... (vezi toată discuția)