avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie preluata de Recuperatori dupa 15 ani ?
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie preluata de Recuperatori dupa 15 ani ?

Buna seara .Ma numesc Popa Eugen si va expun urmatoarea problema care o priveste Strict pe mama mea . Intre ani 2000-2002 mama a avut un abonament la Orange care era la aproape de final . Nu a mai platit nimic de atunci , a primit cateva scrisori de la O..... si doar atat . In anul 2006 au sunat o cei de la E.. Ksi sa ii spuna ca au concesionat ei datoria mamei de la Or.... Mama le-a comunicat telefonic ca ea are datorii catre Or..ge. Au mai sunato o singura data si i-au trimis cateva plicuri ... De atunci NIMIC. Ieri a primit un plic de la E.. K.. si s-a speriat . Suma datorata este de aproximativ 340 RON. Eu astazi am sunat la ei si am vorbit cu o anume domnisoara care mi-a adeverit ca datoria e veche de peste 10-15 ani . I-am spus ca ,,teoretic,, datoria este prescrisa si ca as dori sa ajungem la o intelegere dar sa nu platesc acea suma fiindca nu este reala. Tin sa precizez ca mama nu a semnat cu ei nici un act doar telefon si scrisori trimise de ei.
Intrebarile mele sunt :
1. Stiu ca datoriile nu se prescriu voluntar ( termenul e 3 ani de la ultima plata) , dar daca mama face contestatie are sanse de castig ?
2 Mama nu trebuia sa primeasca o copie dupa contractul de concesionare a creantei ?
3 Cum putem sa ii obligam sa stearga din baza de date ( a lor) datele mamei ?

Tin sa precizez ca i-am vorbit frumos d-soarei si cand i-am expus problema si argumentele care sunt contra lor , mi-a raspuns ca nu o intereseaza.
Vroiam sa platim dar atitudinea lor m-a deranjat si de aceea am ales calea aceasta ( sa nu platim). Stiu ca mama nu are scuze ca nu si-a platit ce avea de platit , dar nu merita sa fie tratata in acest mod ( amenintator si josnic).
Accept orice critica dar si unele sugesti sunt binevenite.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:20, 8 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pe doamna la telefon nu o intereseaza, sa nu o intereseze nici pe mama dvs, Nu ii mai luati in seama.
Daca vor si insista, n-au decat sa o actioneze in judecata si atunci , prin intampinare sa invoce implinirea termenului de prescriptie.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Nu va mai stresati cu recuoeratorii, daca va mai suna le spuneti ca mama dvs avea contract cu cei de la Dialog Mobilrom si nu cu portocala actuala! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)
Am ajuns la o societate de recuperari creante MY MY Am si eu cateva dileme legate de eos...am avut credite de 70000 de ron.am ajuns in imposibiltate de plata si apoi la domniile lor care au preluat creantele de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de putin ajutor, in urma cu ceva ani am ... jhon73 jhon73 Buna seara, am nevoie de putin ajutor, in urma cu ceva ani am avut ceva probleme cu un credit , am fost dat pe mana celor de la EOS-KSI m-am judecat cu ei am ... (vezi toată discuția)