Buna seara .Ma numesc Popa Eugen si va expun urmatoarea problema care o priveste Strict pe mama mea . Intre ani 2000-2002 mama a avut un abonament la Orange care era la aproape de final . Nu a mai platit nimic de atunci , a primit cateva scrisori de la O..... si doar atat . In anul 2006 au sunat o cei de la E.. Ksi sa ii spuna ca au concesionat ei datoria mamei de la Or.... Mama le-a comunicat telefonic ca ea are datorii catre Or..ge. Au mai sunato o singura data si i-au trimis cateva plicuri ... De atunci NIMIC. Ieri a primit un plic de la E.. K.. si s-a speriat . Suma datorata este de aproximativ 340 RON. Eu astazi am sunat la ei si am vorbit cu o anume domnisoara care mi-a adeverit ca datoria e veche de peste 10-15 ani . I-am spus ca ,,teoretic,, datoria este prescrisa si ca as dori sa ajungem la o intelegere dar sa nu platesc acea suma fiindca nu este reala. Tin sa precizez ca mama nu a semnat cu ei nici un act doar telefon si scrisori trimise de ei.
Intrebarile mele sunt :
1. Stiu ca datoriile nu se prescriu voluntar ( termenul e 3 ani de la ultima plata) , dar daca mama face contestatie are sanse de castig ?
2 Mama nu trebuia sa primeasca o copie dupa contractul de concesionare a creantei ?
3 Cum putem sa ii obligam sa stearga din baza de date ( a lor) datele mamei ?
Tin sa precizez ca i-am vorbit frumos d-soarei si cand i-am expus problema si argumentele care sunt contra lor , mi-a raspuns ca nu o intereseaza.
Vroiam sa platim dar atitudinea lor m-a deranjat si de aceea am ales calea aceasta ( sa nu platim). Stiu ca mama nu are scuze ca nu si-a platit ce avea de platit , dar nu merita sa fie tratata in acest mod ( amenintator si josnic).
Accept orice critica dar si unele sugesti sunt binevenite.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca pe doamna la telefon nu o intereseaza, sa nu o intereseze nici pe mama dvs, Nu ii mai luati in seama.
Daca vor si insista, n-au decat sa o actioneze in judecata si atunci , prin intampinare sa invoce implinirea termenului de prescriptie.