Buna seara,
am nevoie de putin ajutor, in urma cu ceva ani am avut ceva probleme cu un credit , am fost dat pe mana celor de la EOS-KSI m-am judecat cu ei am pierdut ,am achitat tot, dar ei in continuare ma agaseaza cu scrisori ,executorul a fugit cu banii ceva de genul ,eu am ramas in continuare cu datorii la ei. Am acte doveditoare (poprire,achitare total datorie), am vorbit cu ei la tel. sa nu ma mai deranjeze ,dar in continuare ei trimit plicuri sa le dau datoria.
Ce pot sa fac sa ma lase in pace? Am gresit ,am platit... am achitat atat cat mi-au cerut ,le-am zis si la telefon sa ia legatura cu BEJ. dar asta am inteles ca e plecat din tara de ceva vreme.
Va multumesc!
savysb
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti incheiere de la BEJ? Chiar si fara incheiere, spuneti ca aveti acte doveditoare, nu va ramane decat sa ii chemati in instanta si sa cereti sa suporte si cheltuielile de judecata. Cel mai bine e sa faceti o plangere penala (art. 208 NCP):
Art. 208: Hartuirea
2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Nu aruncati niciun plic primit, le puneti la dosar ca proba. Intre EOS si bej-ul respectiv exista un contract de prestari servicii, e treaba lor cum se inteapa unul pe altul, ce mijmasuri isi fac si in ce balta de cocina se scalda. Ati achitat datoria, nu trebuie sa fiti in continuare hartuit de ei.