avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legitimitatea unui contract/oferte acceptate telefonic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legitimitatea unui contract/oferte acceptate telefonic

Buna seara,
As vrea sa stiu cum pot proceda in urmatoarea situatie. Am avut un contract de furnizare servicii televiziune cu UPC pe 2 ani. Acesta a expirat si a devenit contract pe perioada nedeterminata. Am facut o cerere sa inchiei contractul, aceasta a fost inregristrata. Dupa cateva zile primesc un telefon din partea unui reprezentant UPC, iar acesta m-a convins sa suspend contractul si ca nu voi avea niciun cost suplimentar.
Dupa 3 luni primesc o factura cum ca trebuie sa platesc 60 de lei taxa de suspendare, taxa de care nu am fost informat. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc aceasta taxa de care nu am fost instiintat in momentul in care am aceptat-o telefonic. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:17, 10 Decembrie 2017
Sunt client UPC si m-am uitat si eu pe contractul meu.Contractul contine clauze abuzive chiar cu privire la incetarea acestuia atunci cand clientul doreste acest lucru.Aceste clauze au scopul de a tine captiv clientul. Eu nu mi-am facut probleme pana acum pt.ca sunt client vechi am toate optiunile in materie de TV si internet si din comoditate nu intentionez sa ma deconectez de la acest furnizor.
Dvs, insa ati putea sesiza Protectia consumatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La upc - taxa pe stalp, inclusa in factura /08.2014 ? cristiannegru cristiannegru - pt. 2 ani de zile, la UPC, am un Abonament “Pachet 3 Play” ( Internet + Tv + Tel.), Internet = 120 Mbps. - primele 6 luni ( oct.2013 - ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract upc Gaby811 Gaby811 Buna seara, In data de 21.01.2010 am incheiat un act aditional cu UPC Romania prin care am preluat contractul unei terte persoane, obiectul contractului ... (vezi toată discuția)
Servicii upc suspendate, desi platite tuilleries tuilleries Buna ziua! Am intampinat urmatoarea situatie: in luna iulie am vorbit la telefon, serviciu achizitionat de la UPC impreuna cu Internet si TV) mai mult decat de ... (vezi toată discuția)