avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara restul mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara restul mostenitorilor

Stra bunicul meu a murit in 1960 iar in 94 de la primarie am primit un titlu de proprietate pe nulele "bunici si mostenitori bunicului " care avea 6 copi , bunica a fost ingrijita pana la moarte de cel mai mic copil al avesteia cu clauza semnata de restul fratilor de a ramana proprietar dupa moartea acesteia ceea ce s a si intamplat . In Urma cu o luna unchiului tatalui meu a chemat in instanat pt a dezbate mostenirea sub pretextul ca vrea si restul terenului din curtea casei de 2000 m pe care nu avea drept de proprietate dupa moartea bunicii. Au mers la primarie toti mostenitorii unde au scos o copie de pe titlul de proprietate in care apareau toate terenurile stra bunicilor dar la dosar era depus fara un teren de circa 4000 m care am aflat ulterior ca bunica cu unchiul tatalui meu care a ramas in casa batraneasca au fost la notar cu doi martori si au vandut terenul fetei acestuia mentionand ca stra bunicul nu mai are alti mostenitori decat pe al ,nu inteleg de ce pe vremea aia cred ca era prin 2000 nu a trecut si partea aia de 2000 m la el ? Ce este de facut in cazul asta ? Se peate recupera si cei 4000 de m vanduti cu acte false? Intre timp a fost construita si o casa pe acest teren.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Adrian30adi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:40, 10 Decembrie 2017
Multumesc pentru raspuns . M ar interesa car ar fi onorariul unui avocat tinand cont ca se va judeca la tribunalul valenii de munte prahova iar speta ar ca si acceptata de toti mostenitorii ca unchiul sa primeasca terenul de 2000 m din gradina casei iar restul cateva parcele in jurul satului . Si ulterior sa il dam in judecata pt cei 4000 m din apropierea casei care a fost instrainat fara acordul celorlalti mostenitori ,
Onorariul avocatului depinde de o serie foarte larga de criterii, intre care: a) timpul şi volumul de muncă solicitată pentru executarea mandatului primit sau a activităţii cerute de client; b) natura, noutatea şi dificultatea cazului; c) importanţa intereselor în cauză; d) împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare; e) notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului; f) conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti, impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului; g) avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului ca urmare a muncii depuse de avocat; h) situaţia financiară a clientului; i) constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante, motiv pentru care aici pe forum nu veti primi un raspuns cu privire la onorariu. Trebuie sa va adresati unui avocat in concret (eventual incercati pe mesageria privata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)