Am divortat in anul 2016 ,de tatal copiilor, aveam un copil de 2 ani si eram insarcinata in 6 luni cu un alt copil .Sentinta s-a dat cand eram inca gravida cu cel de al2-lea copil(tatăl comun , ambilor copiii, recunoscuti de catre acesta).Am omis ca in procesul de divort sa cer stabilirea unui program de vizita pt copii,motivul divortului a fost adulter si agresiuni fizice din partea fostului sot.Sunt determinata sa cer un progr de vizita , deoarece vine seara sa vada copiii cand acestia dorm , daca nu deschid usa face scandal si ma amenință cu diferite lucruri ,chiar si moartea.Daca ii dau copilu cel mare -3ani , imi spune ca-l ia pt 2 ore dar sta 5-6 h in care nu-mi raspunde la telefon .....copilul cel mic avand 10 luni .Cum sa obtin un program de vizita stabilit de autoritati pe care sa fim nevoiti sa-l respecam fara interpretari si care ar fi calea cea mai ușoară (doar prin instanță, refuza sa-l stabilim de comun acord la notar)Mulțumesc mult! Si din punctul dvs de vedere ce drepturi ar avea sau cum s-ar stabili programul (zilnic,saptamanal?)
În primul rând, dvs. trebuie să aveţi probe privind cele scrise mai sus. Aveţi martori că vă ameninţă sau înregistrări audio/video? Sau că a luat copilul şi nu i-a respectat ora de hrană şi somn?
Dacă aveţi dovezi, deschideţi o acţiune prin care să cereţi exercitarea autorităţii părinteşti doar de dvs. şi un program de relaţii personale cu copiii pentru tata.
Adunati-va dovezi ca va ameninta, ca va deranjeaza, ca perturba programul copiilor si cereti ordin de protective. Copiii merg la celalalt parinte conform unui acord notarial sau a unei hotarari judecatoresti, nu altfel. Iar cand e vorba despre un om violent si care nu respecta programul copilului, cu atat mai mult nu merge nicaieri, cat timp nu exista o hotarare judecatoreasca.
Puteti suna poliția daca nu are program de vizita si va amenința.
Il va amenda.
Dacă aveți dovezi pentru amenințare în sensul legii penale se poate depune plângere penală.
E posibil sa se stabileasca program de vizita in prezenta mamei daca va deschide el proces.
E destul de complicat să deschideți dvs. procesul.
Parerea mea este sa chemați poliția cand vine si sa încercați să rezolvați prin intelegere cand sa vina sa ia minorul.
Poliția va poate ajuta la discuții.
Parerea mea e sa faceti pasi mici, dar hotarati.
Intai ii transmiteti ca situatia nu mai poate continua si ca este necesar un acord. Daca nu va raspunde, il notificati si ii aratati ca are nevoie de un program de vizita pe care il puteti negocia de comun acord si de incetarea agresiunilor, in caz contrar cereti ordin de protectie.
In functie de evolutia lucrurilor, actionati. '
Va recomand insa un avocat, aveti o situatie in care el va percepe vulnerabila si ar fi foarte bine sa aveti un paravan care sa seteze termenii relatiei juridice viitoare dintre voi.