avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... distrugere obiect material al infractiunii intr-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

distrugere obiect material al infractiunii intr-un proces penal

Buna ziua. Cum pot sesiza organele de cercetare penala privitor la faptul ca partea vatamata intr-un proces penal ,in care a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva inculpatului ,a distrus obiectul material al infractiunii,Reclamantul x depune o plangere penala impotriva lui y pentru amenintare si sustragerea unui bun mobi,solicitand restituirea bunului mobil..Se pune in in miscare actiunea penala impotriva lui y,dar prin ordonanta se respinge restituirea bunului catre partea vatamata pana la finalizarea cercetarilor,fiind un obiect material al infractiunii in cauza,Printr-un proces civil ,se revendica acest bun mobil de o societate ca fiind presupusa proprietara a bunului mobil,castiga procesul si prin executare silita se restituie societatii bunul mobil ce face obiectul totodata si cauzei penale. Ca atare ,acest bun mobil ajunge tot in posesia reclamantului x(parte vatamata in dosarul penala) ,si acesta il distruge fiind vandut la fiare vechi.Dosarul penal avand ca obiect material al infractiunii bunul mobil distrus actualmente,dateaza inca din anul 2014 si inca se cerceteaza.Intrebare; 1. Cum poate sesiza inculpatul organul judiciar ca obiectul material al infractiunii pt care este urmarit penal,a fost recuperat si distrus de partea vatamata ? 2. Se poate face plangere impotriva partii vatamate pentru distrugere obiect material al infractiunii intr-un proces penal nefinalizat? Va rog frumos sa-mi raspunde-ti sau sa-mi dati niste sugestii/sfaturi. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 20:23, 12 Decembrie 2017
Despre ce bun mobil este vorba mai exact?
o combina agricola
Daca era bunul societatii, poate sa dispuna in ce mod doreste de el.
Multumesc frumos de raspuns.Pt acest utilaj reclamantul x mi-a facut plangere penala ,iar in acest dosar penal s-a pus in miscare actiunea penala impotriva mea, reclamantul x dorind si restituirea utilajului.Paralel cu dosarul penal,o societate administrata din umbra de reclamant , a deschis actiune civila impotiva mea solicitand revendicarea utilajului, x fara sa fie parte in actiunea civila.Castiga procesul civil societatea ,prin executare silita intra in posesia utilajului,dar utilajul ajunge tot la reclamantul x ,ca doar el era ,,administratorul din umbra " al societatii revendicatoare. Problema este ca,eu sunt in continuare inculpat in dosarul penal,reclamantul x care si-a recuperat utilajul prin procesul civil ,cu asa zisa societate proprietara utilajului,utilajul l-a dezmembrat si l-a vandut la fier vechi,dar dosarul penal merge in continuare,x-sulescu solicita in continuare utilajul ,eu raman in continuare inculpat,iar cercetarea penala continua din 2014,utilajul a fost revendicat la sfarsitul lui 2015,iar eu raman in continuare inculpat deja fiind la finele anului 2017. Daca acest utilaj era obiectul material al presupusei infractiuni in acest dosar penal, iar acest obiect material din dosarul penal nefinalizat,care este inca in cercetari, nu mai exista fizic,iar reclamantul x continua cu acest dosar penal fara a incunostiinta org. judiciar ca si-a recuperat utilajul in procesul civil si l-a distrus,eu raman in continuare inculpat si mi se solicita in continuare utilajul ,care nu mai exista.Cum se procedeaza in aceasta situatie? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta pentru care s-a pus in miscare actiunea penala exista, indiferent ce se intampla cu utilajul.
Nu inteleg exact cine va solicita utilajul, banuiesc ca persoana vatamata s-a constituit parte civila in procesul penal.
Daca situatia este asa cum o prezentati, nu veti fi obligata la restituire utilajului.

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Suspendare proces penal - societate in insolventa minodora_1973 minodora_1973 societatea X este parte vatamata-parte civila intr-un dosar penal pentru furt. finantele au solicitat insolventa firmei X si atragerea rasunderii personale a ... (vezi toată discuția)
Decesul reclamantului in cursul urmarii penale si neconstituirea ca parte civila MihaiTR MihaiTR Daca reclamantul decedeaza in cursul urmarii penale si nu apuca sa se constituie parte civila pana la punerea in miscare a actiunii penale pentru un anumit ... (vezi toată discuția)