avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea din drepturi a unei persoane de 80 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea din drepturi a unei persoane de 80 de ani

Buna seara. Familia mea are o problema grava legata de bunica mea in varsta de 80 de ani. Tin sa precizez ca eu locuiesc in Austria si mama mea, fiica bunicii mele, locuieste in Grecia. Acum 3 zile am aflat ca nu a mai platit intretinerea de aproximativ un an plus un imprumut la administratorul blocului de aproximativ 1000 lei. In primavara acestui an am aflat ca a avut un "iubit" de 42 de ani. A pacalit-o cu cateva chinezarii dupa care i-a cerut imprumut 2000 de lei, pe care ia dat. Sora mea a fost la politie si a deschis un dosar de urmarire. In acel moment, sora mea facand rost de numarul de telefon al acelui "tanar", politia la sunat direct pe acela. Din acel moment nu am mai auzit de acea persoana. Ce mi se pare foarte ciudat, este ca acel politist o viziteaza foarte des pe bunica mea. In tot acest timp am aflat ca a amanetat aur in valoare de 2500 lei, 3000 de lei scosi din contul mamei mele, ea avand imputernicire plus 4700 lei restanta la intretinere si acel imprumut de la administrator. Deci foarte multi bani cheluiti care nu se regasesc in absolut nimic logic. In ultimele 6 luni toata familia mea a observat ca bunica are o problema cu memoria si este ffff inventiva (minte foarte mult). Banuiala logica este ca a inceput sa fie afectata de boala Alzheimer. Ea traind 27 de ani in Atena, grecia, este invatata cu o viata foarte frumoasa. Dar din pacate, pensia de 1000 de lei nu iti poate permite o viata de lux in Bucuresti. Teama noastra, a familiei este ca ori "cineva" va incerca sa o faca sa vanda casa, sau va incerca singura, din cauza lipsei vietii de lux, sa isi vanda casa. Noi, familia, vrem sa incercam sa nu o lasam sa isi faca rau singura. Vrem sa aiba unde sa locuiasca, vrem sa o ajutam, dar nu ii putem asigura o viata de lux. Din acest motiv ajung si la intrebare: exista o modalitate sa o scoatem din drepturi? Sa fie in imposibilitatea de a mai putea semna un contract de vanzare-cumparare? Tin sa mentionez ca cunosc faptul ca persoanele trecute de o anumita varsta, pentru a semna un asemenea contract, sunt obligati sa obtina un certificat medico-legal de la IML. Frica este... ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, si nu putem exclude posibilitatea mitei, chiar daca este vorba de IML Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:50, 11 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca din punct de vedere medical este ,,INTREAGA LA MINTE" atunci nu o puteti pune sub interdictie.
Este treaba ei ce vrea sa faca.
Daca puteti demonstra prin acte medicale ca are probleme de percepere a realitatii atunci trebuie pusa sub interdictie.
Tine de cat se poate demonstra MEDICAL.
De bunavoie, nu voi putea niciodata sa o duc la IML. Asta stiam, ca trebuie demonstrat prin acte medicale. Dar cum o pot duce legal si eventual "silita" de autoritati?
Daca faceti un dosar in instanta pentru asta.
Totusi, nu pare ca e bolnava, din ce spuneti. O mare grija ar fi sa inceapa un tratament sa intarzie efectele bolii, sa contactati un medic de familie sau farmacista ei preferata, sa vorbiti cu vecinii sau prietenii ei... de aici ar trebui inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea proprietatii de catre persoana bolnava de alzheimer ina2007 ina2007 Bunica mea are 77 de ani si este bolnava de dementa Alzheimer. Eu si fetita mea de 8 ani locuim in aceeasi casa cu ea. Eu am in proprietate jumatate de casa ... (vezi toată discuția)
Am grija de mama, bolnava fiind ( dementa mixta, fara s-o am ... ionel-s ionel-s Am grija de mama, bolnava fiind ( dementa mixta, fara s-o am sub tutela) si m-am trezit la un moment dat ca o ruda (sora a ei) incearca s-o convinga sa se mute ... (vezi toată discuția)
Unul din soti fara discernamant mihaela_2289 mihaela_2289 Buna seara, Am si eu o problema a carei rezolvare nu o prea stiu. Bunicii mei au mai multe proprietati, dar bunicul este nevazator de aproximativ 7 ani, ... (vezi toată discuția)