avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM - concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM - concediu crestere copil

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, ce mai trebuie sa depun la ITM pe langa act aditional de suspendare CIM - pentru o salariata al carei CIM se suspenda pentru concediu ingrijire copil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 12:57, 16 Noiembrie 2009
Trebuie sa depuneti decizie de suspendare a contractului de munca, la care atasati o copie dupa cererea de suspendare facuta de salariat, o copie a certificatului de nastere a copilului.
-copie dupa certificatul de nastere al copilului;
- cererea de suspendare a CIM din partea salariatei/ului care va beneficia de concediu pentru cresterea copilului:
- declaratie pe proprie raspundere din partea celuilalt parinte ca nu beneficiaza de concediu platit petru cresterea copilului

La ITM trebuie sa duceti pentru inregistrare si luare in evidenta doar decizia de suspendare a contractului individual de munca in dublu exemplar.
Actele mentionate de alinvhs trebuie sa le aveti la dosarul angajatei / angajatului care urmeaza a beneficia de concediu pentru crestere si ingrijire copil.
Multumesc.
As mai avea o intrebare.
Mi s-a intamplat ca un angajat sa intre a doua oara in concediu pentru cresterea copilului si atunci doar i-am semnat concediul uitand ca trebui sa-i prelungesc si suspendare. Pot sa depun o decizie in acest sens- fara sa mai am nevoie de semnatura angajatului--mentionez ca nu reusesc sa il contactez.
Va multumesc mult.
R.C.
Pe decizia de suspendare pentru concediu crestere copil nu este necesara semnatura angajatului.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere si ingrijire copil tata Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Am situatia in care un salariat, care este in concediu fara plata in momentul de fata,doreste sa intre in concediu de crestere si ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie in luna tatalui Elenafilip21 Elenafilip21 buna ziua! sotul meu si a despus cererea de intrare in indemnizatie in a 24 luna ( luna tatalui) la angajator, incepand cu data de 10 iunie, insa angajatorul ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta cic gina2010 gina2010 Buna ziua cum se va completa adeverinta ref. la veniturile realizate pe ultimele 12 luni, tinand cont ca salariata, care se afla in primul concediu pentru ... (vezi toată discuția)