avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se recuperează alocația de stat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se recuperează alocația de stat?

Buna tuturor.
Am o rugăminte.
Îmi puteți spune cum ar trebui sa arate o cerere ( către instanță) de recuperare a alocației de stat pentru copii minori?
Sunt despărțita de tatăl copiilor mei din luna februarie.
În luna iunie am înaintat divorțul ( am cerut desfacerea căsătoriei, custodia exclusiva a minorilor).
Am avut două înfățișări ( o amânare pt că s-a pensionat o judecătoare și încă unul) la care s-au pus în discuție cererile și urmează probatoriul.
În toată această perioadă alocația de stat a copiilor a încasat-o tatăl copiilor, deoarece instituțiile la care am apelat mi-au spus că până nu se termina divorțul nu pot lua eu alocația.
Luna aceasta la sugestia cuiva am sunat la AJPIS unde mi s-a spus că se poate suspenda și transfera mie alocația, deasemenea că pot recupera banii încasați de tatăl copiilor ilegal, făcând o cerere către instanță....
Numai că nu prea știu cum să procedez. Mă puteți ajuta?
Cel mai recent răspuns: adina0423 , utilizator 15:40, 4 Ianuarie 2018
În baza procesului de divorţ, deschideţi o acţiune prin procedura de urgenţă "Ordonanţă preşedinţială" prin care solicitaţi transferarea alocaţiei copiilor pe numele dvs., întrucât sunteţi despărţită în fapt de tatăl copiilor din luna februarie 2017, copiii sunt în intreţinerea dvs. şi este urgent ca minorii să beneficieze de alocaţia de stat incasată actual de tata. Sunt îndeplinite cele 3 condiţii pentru admiterea cererii: urgenţa, vremelnicia şi neprejudecarea fondului.
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minori pe timp de divort roxy_21 roxy_21 Sunt in divort cu sotul iar pe data de 2 dec.avem prima infatisare ,avem doua fetite , as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-mi fi incredintate minorele pe ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)