avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ordonata de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ordonata de plata

Pot solicita emiterea unei ordonate de plata pe baza doar a unui contract comercial daca nu am emis factura?
Mentionez faptul ca in contact este prevazuta data pana la care se poate plati suma si modul de calcul a penalitatilor.
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 14:42, 15 Octombrie 2009
DA, puteti solicita, insa va trebui sa faceti dovada creantei certe, lichide si exigibile (neaparat toate trei, daca nu e certa, se poate respinge, cum zicea dl. av. Boncu mai sus, pot veni cu faze de genul, n-a ajuns factura la contabilitate, etc.).
Prin urmare se poate urma procedura ordonantei de plata daca exista un contract comercial astfel cum este definit in art. 1 pct. 1 OUG 119/2007:”contractul incheiat intre comercianti ori intre acestia si o autoritate contractanta, avand ca obiect furnizarea unor bunuri sau prestarea de servicii contra unui pret constand intr-o suma de bani.in care o parte se obliga la furnizarea unor bunuri sau prestarea unor servicii cu contraprestatia platii unei sume de bani”.

Eventual incercati sa faceti rost de avize de insotire a marfii daca este cazul, sau de comentile debitorului, contractul pe care spuneti ca-l aveti semnat si stampilat, orice document justificativ e bine venit.

Si puteti intreba la contabilitate daca se mai pot emite facturi pe 2007...ca-s curioasa :O

Succes!!!!
in atare situatie, va sugerez sa formulati, mai degraba, o actiune in pretentii. are mai multe sanse de castig, puteti administra si alte probe decat inscrisuri (inclusiv expertiza contabila, martori, etc...) si se va pune in discutie si fondul raportului juridic, spre deosebire de somatia de plata.
In cazul dvs, somatia de plata are sanse minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara factura matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Este legal sa vand fara factura daca clientul este de acord? Pot face asta? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Facturi gresite loko loko Am achiziotionat un soft de facturare in octombrie anul trecut. Dupa 8 luni am sesizat ca din cele cateva sute de facturi cateva zeci au data de expediere ... (vezi toată discuția)
Factura dupa aviz potarniche gabriela potarniche gabriela IN CATE ZILE, CONFORM COD FISCAL, TREBUIE EMISA FACTURA, FACANDU-SE DOAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII LA EXPEDIERE? (vezi toată discuția)