avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort de sot cu handicap grd.I nerevizuibil, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort de sot cu handicap grd.I nerevizuibil, permanent

Sotul meu este de doi ani de zile cu parapareza spastica si grad 1 handicap nerevizuibil si permanent. Totodata, fixiologic, punctez ca el, nu mai poate intretine relatii sexuale pe viata. In tot acest timp eu m am ocupat de el, tot ce presupune ingrijirea lui. In schimb el nu s a straduit sa lupte cu boala, nici pt el si nici in ciuda faptului ca avem 2 copii minori. Dimpotriva a profitat la maxim de bunatatea mea , sta toata ziua pe facebook si nu s a lasat de tigari, pensia lui se duce pe doctori, tigari si intretinerea lui. Nu se ocupa nici de educatia copiilor.
Care ar fi conditiile de divort in acest caz? Mentionez ca noi am luat impreuna o casa la care platim rata la banca.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:19, 11 Decembrie 2017
In cazul dvs casatoria se poate desface fie de comun acord (art.373 lit a - in instanta sau la notar),fie din culpa (art373 alin.b) sau ca urmare a starii de sanatate (art.373 lit d) insa cu mentiunea ca in acest din urma caz cererea se formuleaza de sotul bolnav, iar casatoria se desface fara a se preciza culpa vreunuia dintre soti.
Buna seara,
Puteti, legal, sa divortati.
Partea de moralitate .... nu o comentez asa cum nu-mi permit sa comentez nici aspectul acela al vietii intime si va inteleg TOTAL omeneste.
Partea cu casa e mai delicata in sensul ca, la partaj va trebui sa chemati si banca ca intervenient fortat pentru a lua la cunostinta despre partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in istanta valber47 valber47 Vreau un divorț (căsătorit din 9/12/2009) și ar lasă partea mea de acasă cu tot mobilierul și obiectele din casă de la țară, doar cumpărat cu banii ... (vezi toată discuția)
Pot intenta proces de pensie alimentara ,dacă nu sunt divorțată? Elenko Elenko Sunt despărțită în fapt de sot ,de doi ani jumate;cei doi copii din căsătorie sunt cu mine,iar al treilea copil rezultat din relația actuală poarta ... (vezi toată discuția)
Ajutor noutate in domeniu liviuu liviuu Am vazut la stiri ca s-ar fi aprobat o lege ce prevedea urmatoarele: a) in cazul in care divortul de desface din vina exclusiva a unui partener celalalt ii ... (vezi toată discuția)