avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac în caz de prescripție
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac în caz de prescripție

in august 2016 institutia in cale lucrez a avut un control perodic de la curtea de conturi si au constatat niste sume acordate in plus la o hotarare judecatoreasca. platile in plus curgeau incepand cu aprilie 2013, decizia cc de percepere dobanzi pentru sumele incasate in plus este din sept 2016, decizia de imputare a institutiei din noiembrie 2017. din aprilie 2013 se prescrie ceva? de la ce date? ce cai de atac am pentru decizia curtii de conturi?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcelctin , utilizator 09:48, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greu de dat un raspuns precis: despre ce fel de sume vorbim ? Ce reprezinta ele ? Plățile au fost lunare ? In ce temei ?
Salariatii insitutiei au castigat prin hotarare judecatreasca sporuri in valoare de 50% din brut, insa calculul a fost facut eronat la vremea respectiva si s-a platit in plus. CC a constatat eroarea a cerut recuperarea banilor acordati necuvenit + dobanzile nerealizare. Debitul s-a recuperat de la oameni insa la dobanzi avem problema aceasta. Banii pentru care se calculeaza dobanzi s-au acordat in transe si tot la transele respective trebuie calculate dobanzi. transele au fost: aprilie 2013, iulie 2014, febr 2014, mai 2014, nov 2014, apr 2015. Dobanzile se calc pana la data acoperirii debitului...deci pana in decemrie 2017. Dar se prescrie vreo perioada? In sensul ca toata transa din aprilie 2013 pana in prezent la care se calculeaza dobanzi se prescrie sau doar lunile care depasesc 3 ani de la decizia cutii de conturi? Sau nu se prescrie nimic? Mentionez ca situatia este in cadrul unei institutii de stat, primarie.
Va multumesc mult avocat GERBER.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere dobanzi marcelctin marcelctin in august 2016 institutia in cale lucrez a avut un control perodic de la curtea de conturi si au constatat niste sume acordate in plus la o hotarare ... (vezi toată discuția)
Dobânzi aplicate unui credit dat in executare Pisicat1182 Pisicat1182 Buna seara, îi rog pe cei cu cunoștințe in domeniul juridic sa ma ajute cu un sfat. In anul 2013 am obținut de la Garanti Bank un card de cumpărături in ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)