avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt șantajat cu un contract fals de prestări ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt șantajat cu un contract fals de prestări servicii. Ce pot face ca să scap de amenințările și pretențiile clientului?

Cateva sfaturi ba rog frumos ,Anul acesta in vara am fost contactat de cineva sa ii renovez apartamentul ,am mers la el am discutat pretul si ceea ce este de facut ,dupa ce am ajuns la o intelegere m-am apucat de treaba ,tin sa precizez ca i-am incheiat un contract de pe o firma care nu mai este activa ,doar ptr. ai da incredere persoanei respective ca nu ii iau avansul de 1000 lei si ma fac nevazut ,in acelasi timp l-am intrebat daca are nevoie de factura si chitanta iar el mia zis ca nu . M-am apucat de treaba ,pe parcurs a mai cerut multe prestari si modificari in acel apartament iar ca si pret manopera a ramas acelasi ,dupa ce am terminat a venit si sa uitat in apartament si a zis ca este bine ,ca dupa o saptamana jumatate sa ma sune si sa imi zica ca ori ii dau factura si chitanta ori ii dau 700 lei . daca nu merge la politie , Tin sa precizez ca mi-am terminat treaba ,ba mai mult i-am facut mai multe decat ne intelesesem la inceput . Ce pot face sa scap de amenintarile lui ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bojinca@gmail.com , utilizator 09:12, 15 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu îi dați nimic, dacă firma dvs. nu mai este activă, pentru a nu vă îngreuna situația în caz de ceva. Încercați să ajungeți la o înțelegere, câtâ vreme omul este mulțumit de lucrare este absurd să încerce să vă facă rău. Spuneți-i că dacă merge la poliție intră și el în conflict cu legea, pentru că a știut că a angajat forță de muncă la negru.
Firma nu mai este activa ,pe acel contract sunt trecute doar datele firmei ,nu detine stampila nu detine nimic ,exact cum am precizat si mai sus ,am facut acel contract in care sunt si datele mele personale doar pentru ai da siguranta ca nu voi pleca cu acel avans ,firma este al unui prieten deal mau cu care am colaborat multa vreme ,in momentul actual nu mai colaboram si nu mai este activa ,el stiind de faptul ca firma nu imi apartine personal si nu mai este activa vrea ceva banuti ,din cauza lui mi-am schimbat nr-ul de tel. ,la aflat si pe asta ,ma suna ,ma streseaza ,ma ameninta ca merge la politie si la anaf sa faca plangere daca nu ii dau chitanta si factura s-au 700 ron ,tin sa mai precizez ca din spusele lui are toate convorbirile telefonice inregistrate ceea ce din cate stiu nu este legal. Pot face o plangere impotriva lui ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-ar putea sa fie simple amenintari facute in scop de intimidare,oricum opinia mea este ca, nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.
Oare nu iti e penibil sa ceri sfaturi? Tu care esti cel care inseala? Ai semnat un contract STIIND ca este fals. RUSINE!!!
Deci ai incheiat un contract fals, in numele unei firme inactive, al carei angajat nu esti. Nu poti emite documente fiscale legale. Pina aici esti sanctionabil si penal. Faptul ca iti spune ca merge la Politie nu este amenintare. Ca iti cere bani, poate fi dar din toata chestia asta iesi prost. Prin urmare e un conflict intre doi infractori. Ori va intelegeti, ori va rasplateste un judecator. Banuiesc ca valoarea lucrarii a fost 2.000 ron si vrea 700 inapoi deoarece nu platesti TVA 19% si impozit pe profit 16%, deci 35% din 2.000 , pe care ar trebui sa ii dai la stat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
petrucelmare, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintari, plangere penala. stefan.smarandache stefan.smarandache Buna ziua. In urma inceperii unei colaborari cu o persoana pentru o platforma IT, si o discutie initiala cu ceea ce trebuie sa contina platforma, primesc un ... (vezi toată discuția)
Asa zisul asociat sau angajator stefanlau stefanlau buna ziua! Am inceput in anul 2014 in luna martie sa lucrez ca agend vanzari,intr-un domeniu nou si anume vanzare tigla metalica. Am stat la aceasta firma ... (vezi toată discuția)
nerecunoastere primire pret ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am din nou nevoie de ajutorul dvs.am schimbat acoperisul la casa cu o firma din turda,nestiind ca sunt romi,nu asta ma deranjeaza,insa pana la ... (vezi toată discuția)