avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate CMI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate CMI

Buna ziua ,
Suntem un Cabinet Medical Individual ( Medicina de familie ) si d-na doctor doreste sa faca un imprumut la o banca comerciala ( nu poate ca persoana fizica , il acceseaza pe CMI ) cu scopul de a plati CAS medic pentru anul 2016 !
Intrebarea noastra este daca acest imprumut poate fi trecut la categoria VENIT in Registrul de incasari si plati al CMI iar plata CAS-ului la rubrica CHELTUIELI.
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 15:33, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt venituri. Va redau din codul fical art. 68 (3) Nu sunt considerate venituri brute:

a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activități sau în cursul desfășurării acesteia;

b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi ( medic de familie ) viorel61 viorel61 Buna ziua , Suntem un Cabinet Medical Individual ( Medicina de familie ) si d-na doctor doreste sa faca un imprumut la o banca comerciala ( nu poate ca ... (vezi toată discuția)
imprumut pfa alina851 alina851 Daca eu, ca persoana fizica, suplimentez veniturile mele ca PFA (pentru a achita niste datorii pentru care nu aveam resurse financiare din PFA, dar pe care ... (vezi toată discuția)
Explicatie depunere bani in cont Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un CMI are ca unica sursa de venituri incasari din factura emisa de Casa de Sanatate,bani ce ii sunt virati in cont. Sumele s-au utilizat de-a lungul timpului ... (vezi toată discuția)