avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme intretinerecopil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme intretinerecopil

Buna! Am divortat si prin hotarare judecatoreasca m-i s-a incredintat copilul(sunt mama),iar tatal este in urma cu plata intretineri (6-7 luni) copilului.Ce trbuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: dongoroz , utilizator 00:43, 6 Februarie 2006
Actiune in instanta sa-l obligati la plata pensiei de intretinere
sunt sigur ca la divort s-a stabilit pensie de intretinere. daca s-a stabilit pe veniturile din munca ale paratului, mergeti la instanta care a pronuntat divortul si faceti cerere in vederea infiintarii popririi de catre instanta asupra veniturilor acestuia. In concret, instanta va emite o adresa la locul de munca al paratului, caruia i se va face poprire pe salariu.
Puteti recurge si la alte modalitati de executare, dar eu va recomand aceasta solutie, mai ales ca nu costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara aly80_i aly80_i am o intrebare fratele meu a divortat recent cand a depus cererea de divort s-a inteles cu avocatul lui sa puna pensia alimentara pentru baietelul sau minor ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu - pensie alimentara - incheierea de instiintare a popririi LigiaRadulescu LigiaRadulescu Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere - stabilita la ¼ din venitul lunar net - (poprire pe salariu) prin mandat ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere claniros7 claniros7 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez... Am o sentinta pentru stabilire pensile intretinere ....instanta mentioneaza ca veniturile din orele ... (vezi toată discuția)