avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plângere contravențională
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plângere contravențională

Mi s-a aplicat sancțiunea contravențională amendă 500lei, pe motivul că ” am plasat mai multe plase cu deșeuri în spațiul comun al imobilului unde domiciliez,” în temeiul art 2 alin. (1) lit. a din HCL 371/2007 în data de 04.10.2017.
În data de 03.10.2017 am fost atenționată verbal de către doi agenți ai Poliției Române. Le-am spus că sunt suferindă de hernie de disc având interdicție de a ridica, motiv pentru care o persoană binevoitoare mă ajută la curățenie și urmează să le scoată din imobil la locul destinat ridicării deșeurilor, fiind perioada curățeniei de toamnă în cartier, când majoritatea vecinilor își scot deșeurile din apartamente.
Chiar în acea zi am plecat de la domiciliul meu pentru a-mi trata pneumonia la Salină conform actului medical elberat de medicul curant.
Sunt motive de anulare a P.V.?

Cert este că în perioada curățeniei de toamnă se scot mormane de deșeuri, dar nimeni nu se gândește să reclame.
Reclamația este făcută în mod șicanatoriu de către vecinul meu de palier cu care am litigiu pe rolul judecătorie pe motivul că nu și-a plătit cota parte aferentă părților comune pentru agentul termic consumat și astfel mi-a afectat dreptul de a folosi în condiții normale apa caldă și căldura în apartamentul pe care îl dețin în proprietate.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:36, 14 Decembrie 2017
Ce raspuns asteptati de la noi?
Contestatia PV se face in judecatorie. Acolo trebuie sa justificati cum stiti mai bine ceea ce ati scris mai sus, dar in opinia mea nu cu o sa aveti castig de cauza. Stio o multime de oameni cu hernie de disc care-si duc gunoiul la container, dar nu pun in plasa decat 1-2 kg, nu 40!
Lasati vecinul, in pace, PV de amenda nu l-a intocmit el. Uitati-va bine pe PV de amenda, impreuna cu un avocat, poate gasiti un viciu de procedura si astfel scapati de amenda.
Daca scapati basma curata, nu mai lasati gunoiul pe spatiile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt membru cex într-o asociație dintr-un complex ... smihai89 smihai89 Bună ziua! Sunt membru CEx într-o asociație dintr-un complex rezidențial din București. Avem două blocuri în momentul de față și avem o singură ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Depozitare interzisa de decizia presedintelui Dana Marin Dana Marin Prin decizia presedintelui asociatiei de proprietari s-a interzis depozitarea obiectelor pe spatiile comune, indiferent de durata de stationare. Ce ne facem ... (vezi toată discuția)