avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la moștenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la moștenire.

Bună ziua.
Succesiune în instanță, am fost solicitat în calitate de pârât să depun întâmpinare. Sora tatălui meu se judeca cu tatăl meu, care a decedat și el între timp, astfel că acum mă citează pe mine, printre pretenții fiind și cea în care pârâtul să achite taxele de judecată.
Nu am pretenții la moștenire. Trebuie neapărat să fac ceva declarație de renunțare la moștenire la notar, sau pot pur și simplu să nu am nimic de-a face prin neprezentare?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Punctul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Punctul , utilizator 17:10, 14 Decembrie 2017
Puteti da o declarație de renunțare la moștenire la notar, pe care o depuneti la dosar.
Mulțumesc, dar eu aș vrea să știu dacă trebuie neapărat acea declarație, în contextul în care eu sunt la aproape 400 de kilometri de "scenă".
Pot fi obligat să plătesc cheltuielile de judecată dacă nu trimit nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces, dezbatere mostenire, anulare certificat moștenitor mary_c mary_c Bună seara. Ma găsesc în postura de pârât, într-un proces deschis de verii mei, deoarece mama lor nu a doar menționată in certificat /chemată la ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa helguti22 helguti22 Buna ziua. Am o curiozitate referitoare la mostenitorii legali ai matusii mamei mele. Matusa, sora tatalui mamei mele, nu a avut copii si nici sot. A fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune Marius Rus Marius Rus Bunica mea a decedat de 6 sapt.Eu am stat timp de 10 ani si stau si in prezent in locuita ei .Tatal meu si matusa mea(sora lui tata) sunt unicii mostenitori ai ... (vezi toată discuția)