avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Despre plata anticipata a venitului previzionat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Despre plata anticipata a venitului previzionat specific unei Î.I.

Sunt intreprinzator detinator de Întreprindere Individuală si, la inceperea activitatii, am estimat ca voi realiza un venit la o anumita valoare , venit pe care l-am estimat prin declaratia data la ANAF . La sfarsitul anului am primitdecizia de impunere prin care ANAF stabileste plata imperativa a impozitului si CASS functie de valoarea proprie estimata si declarata anterior. De la data declararii venitului catre ANAF pana la data maxima a termenului de plata stabilit prin decizia de impunere ( de catre acelasi ANAF) nu am realizat niciun venit in cadrul intreprinderii Individuale. Cum trebuie sa procedez in acest caz, deoarece s-a stabilit imperativ plata impozitului si CASS, de catre ANAF, pentru venituri preconizate pe care nu le-am realizat deloc faptic?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:43, 15 Decembrie 2017
Asta e prevederea din codul fiscal si de aceea platile anticipate trimestriale care trebuie sa le faceti in timpul anului in contul impozitului pe venit si a contributiilor sociale snt calculate fata de acel venit estimat declarati de dumneavoastra prin d220. Nu mai puteti sa revniti ci sa platiti acele valori iar anul urmator dupa depunerea declaratiei 200 cu situatia concreta realizata in anul precedent, veti primi acasa decizie de impunere in care se face regularizarea si daca vor rezulta valori platite in plus, se vor restitui sau cu ele vor fi compensate valorile de plata de anul urmator, la cererea dumneavoastra, nu automat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
declaratia 220 privind venitul estimat si decizie de impunere Utilizator_2017 Utilizator_2017 Am deschis in anul 2012 un PFA unde pana acum nu am avut nici o activitate. Am depus declaratiile 200 si 220 in fiecare an la ghiseu, dar anul acesta am trimis ... (vezi toată discuția)