avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate efectuare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate efectuare concediu de odihna

La data de 22.02.2016 cand am intrat in concediu crestere copil ( deci contractul de munca s-a suspendat) mai aveam de efectuat 12 zile din concediul legal de odihna aferent anului 2015.
La 16.10.2017 mi-am reluat activitatea si la un moment dat am solicitat zile de concediu din cele ramase din 2015. Am primit raspuns ca acele zile trebuiau efectuate pana la 01.07.2017 si, prin urmare, le-am pierdut.
Intrebarea este: cum sa efectuez eu zilele acelea de concediu daca eram in concediu crestere copil, daca aveam CIM suspendat? Si cum adica sunt pierdute? Este corect raspunsul lor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 15 Decembrie 2017
Nu este corect raspunsul lor ... legea prevede obligatia angajatorului de a le acorda pana la 01.07.2017 si nu pierderea lor in caz de neefectuare.

In acest caz, dupa aceasta data acordarea se face cu aprobarea angajatorului , iar in caz de refuz puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Efectuarea co restant dupa intoarcerea din ccc Criatinam Criatinam Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane ... (vezi toată discuția)