avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamurire in legatura cu o pronuntare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamurire in legatura cu o pronuntare judecatoreasca

Va rog sa ma lamuriti cum se traduce o pronuntare relatata mai jos, fiind vorba despre un divort,
Eu inteleg ca s-a respins divortul, dar nu inteleg ce este cu acel drept de apel la aceeasi judecatorie.

"Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantul pârât XX în contradictoriu pârâta reclamantă YY. Respinge, ca nesusţinută, cererea formulată de pârâta reclamantă YY, în contradictoriu cu reclamantul pârât XX. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria WWW (aceiasi judecatorie care a dat pronuntarea) . Pronunţată în şedinţă publică,"
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: angi25 , utilizator 13:21, 15 Decembrie 2017
Conform art. Art. 471 (1) C proc. civila - Apelul şi, când este cazul, motivele de apel se depun la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii.
Asta daca dumneavoastra faceti apel pentru respingerea cererii reconventionale sau reclamantul-parat face apel pentru respingerea CCJ. Ulterior se inainteaza dosarul instantei de apel- instanta ierarhic superioara.
Multumesc frumos, avocat Enache Anda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat procesu ContSters424651 ContSters424651 12.06.2017Ora estimata: 09:00 Complet: LA3 Tip solutie: Schimbat în parte Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de pârâtul-apelant Enache Viorel ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Fara sa fi rugat sa platesti o paguba, chemat direct in judecate? ... RobertoBos RobertoBos La intrare de subsol era o usa, care bloca accesul acestia. Cand am intrat acolo, usa s-a defectat usa. Nu am fost cerut sa platesc usa respectiva, am fost ... (vezi toată discuția)