avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pret partener versus pret end-user
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pret partener versus pret end-user

As vrea sa stiu care e diferenta intre lista de pret pentru partener si lista de pret pentru end-user. Este legal ca intr-o societate sa existe 2 astfel de liste?

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 18:21, 13 Octombrie 2009
Cred ca trebuie sa dati ceva mai multe detalii.
In teorie, este legal ca o SC sa practice preturi preferentiale pentru anumiti clienti, daca legislatia specifica aplicabila nu interzice acest lucru.

Dar, la ce folosesc aceste liste, care este obiectul de activitate al societatii, si de ce aveti dubii ca n-ar fi legala existenta a doua liste de preturi?
Da, este legal.
In fond, pretul pt. parteneri este cel cu care persoane inregistrate fiscal (SRL, PFA, etc.) pot achizitiona anumite produse de la importator (acesta avand si dreptul de stabili termenii colaborarii, ca orice comerciant), iar lista cu preturile end-user este cea care include adaosul comercial recomandat a fi practicat de parteneri in revanzarea produselor. Sistemul e caracteristic firmelor de distributie directa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea negocierii pretului unui produs, in magazin sahara sahara Buna ziua , va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce numar are Legea negocierii pretului unui produs in magazin , Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Importator si distribuitor exclusiv si oficial Adrian111 Adrian111 Buna ziua, Am contactat un producator din Germania pentru lista de preturi si produse. Acesta ma indrumat catre distribuitorul din Romania. Am contactat si ... (vezi toată discuția)
Promotii magazin de confectii adicris adicris Buna ziua. As vrea sa aplic o reducere la produsele pe care le am in magazin de la 10% la 50%. Totodata as vrea sa afisez la vedere faptul ca aplic aceste ... (vezi toată discuția)