Buna seara,am nevoie urgent de un sfat...Am avut o rata care o plateam prin cetelem si mi-am onorat toate ratele,acum sunt bagata in baza de date ca rau platnica din cauza unui card primit de la cetelem prin posta,card care nu l-am activat niciodata....banca mi-a blocat cardul de salariu ptr.ca aveam si descoperire de card ptr.care am facut cerere sa-mi fie oprit din salariu o rata lunara ptr.acoperirea liniei de credit dar dupa o saptamina nu am primit niciun raspuns de la banca :(...Ce pot face in acest caz?Are banca acest drept sa-mi opreasca tot salariul?Am incercat astazi cardul la bancomat si imi scrie Card invalid...Astept un raspuns,multumesc anticipat!
Nu se poate asa ceva! faceti reclamatie bancii respective, trimiteti un email la sediul principal al bancii.Se incalca prevederile art 728 cod pr. civila
Art. 728
Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Cind am fost ieri la banca i-am intrebat daca pot scoate cu buletinul de la ghiseul bancii si mi s-a spus ca nu se poate asa ceva,salariul va sta blocat cit timp este si cardul blocat...in momentul deblocarii cardului o sa am si salariul in cont,asa mi s-a raspuns... :
Cont blocat
maryusmara88
buna seara.am si eu o problema cu o rata la banca.banca mia blocat contul pe motiv ca nu am mai platit de 165 de zile.intrebarea mea este urmatoarea.daca la un ... (vezi toată discuția)
Proprire salariu
romydan
sunt in executare silita pentru un credit la BCR cu ipoteca pe apartament luat in aprilie 2010 pe o perioada de 20 de ani.mi-a fost blocat contul de salariu in ... (vezi toată discuția)