avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii si Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii si Mostenire

Salve
Suntem 2 surori. Parintii decedati au lasat mostenire un apartament.
In timpul vietii parintilor , rupandu-se o conducta de apa, au fost inundati vecinii de dedesubt.
Asigurare cere ca mostenitorii sa plateasca despagubire.

dar eu si sora mea nu am dezbatut si acceptat inca mostenirea.
pe baza prezumtiei de acceptare nu putem fi obligate si penalizate pentru a plati aceasta datorie INANINTE DE ACCEPTARE.

va rog sa imi spuneti daca legea si in ROMANIA ( eu lucrez in recuperarea creditului in Italia ) prevede aceleasi drepturi si indatoriri ale mostenitorilor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:29, 15 Decembrie 2017
Cat timp a trecut de la incident?
Buna seara,
In ROMANIA acceptarea succesiunii se face, daca a decedat inainte de 2012, in 6 luni (art. 700 C.Civ. Vechi) daca decesul a fost dupa 2012 atunci termenul de acceptare este de un an.
Daca nu acceptati in termen atunci se poate pune problema neacceptarii si trecerii bunului in propriatatea statului ca fiind succesiune vacanta.
Va sfatuiesc sa acceptati mostenirea (atat activul cat si pasivul) si sa platiti acea datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati/surori locuinta la tara Ramona Floari Ramona Floari Buna ziua, Daca 2 frati, care parintii au murit acum 39 de ani (tata) si acum 7 ani (mama), au o casa la tara, fata este plecata de 25 ani in Germania ( a ... (vezi toată discuția)
Succesiune luxa.roman luxa.roman Va intreb daca, in conditiile in care eu am avut grija in ultimii ani de sanatatea si intretinerea parintilor mei si tot eu m-am ocupat absolut singur de ... (vezi toată discuția)