avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutor in legatura cu recuperare cheltuieli in urma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutor in legatura cu recuperare cheltuieli in urma unui accident auto

povestea:
accident auto, o alta autovehicul a intrat in mine. am mers la firma de asigurari a celui vinovat. Asigurarile au zis ca e dauna comuna, fapt pentru care nu imi acopera decat 40% din daunele constatate. Am semnat ca sunt de acord si am plecat la service pentru reparatii.

problema mea: ce pot face ca sa recuperez suma ce va trebui sa o suport din propriul buzunar (restu de 60%)?
Mai pot merge la politie, sa fac declaratie, urmand ca politia sa declare vinovatul, etc etc? Sau trebuie sa ma adresez direct in jsutitie? Sau ce pot face?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:49, 13 Octombrie 2009
In primul rand, accidentul a fost nesemnificativ ca distrugeri (dauna usoara) si ati procedat la o constatare amiabila, ati si semnat probabil ca nu mai aveti pretentii de la asigurator.faptul ca in culpa comuna v-a revenit numai 40% dezdaunare, este putin ciudat.Normal este 50/50% pt. culpa comuna.Daca veti incerca o actiune in justitie impotriva celuilalt participant, acesta va invoca documentul semnat.Politia ce sa mai constate?Numai daca nu ati fi fost de acord, puteati refuza amiabilul si apela la o constatare a politiei.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
nucu$ a scris:

Politia ce sa mai constate?Numai daca nu ati fi fost de acord, puteati refuza amiabilul si apela la o constatare a politiei.

multumesc.

deci daca am fost de acord cu amiabilul la asigurari....nu mai este nici o posibilitate de a ma intoarce la politie pentru a se dovedi clar de catre politie cine e vinovatul? pentru ca vinovat e celalalt, nu stiu de unde asigurarile au scos culpa comuna
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
bbking, utilizator
Asiguratorul nu "a scos" ci a considerat/propus culpa comuna.Dvs. cei implicati ati confirmat prin semnatura acest aspect.Puteti eventual aduce in sprijinul parerii dvs. tardive, o dovada calificata, printr-o expertizare tehnica a evenimentului, motivand si cauza modificarii declaratiei initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor Cineva06 Cineva06 Buna zua, As dori sa ma ajutati cu o speta mai atipica. Doua autovehicule circula pe \"minunatele\" noastre sosele din sensuri diferite. Axul soselei este ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Inspectorii de daune sunt? cucu_bau cucu_bau Buna ziua, lamuriti-ma va rog, inspectorii de daune ai unei firme de asigurari, sunt functionari publici? va multumesc mult pentru raspuns. (vezi toată discuția)