avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintocmire registre si nedepunere situatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintocmire registre si nedepunere situatie trimestriala

Va rog sa-mi spuneti daca admnistratorul
1.nu intocmeste registrele de jurnal,de inventar,de fond de reparatii,rulment,penalizari,sume speciale
2.nu raporteaza situatia trimestriala catre proprietari
Ce este de facut in acesta situatie?
Prima decizie pe care am luat-o,dupa ce am notificat administratorul(de 3 ori in ultimele luni) impreuna cu membrii CEX:
Sa depunem o plangere la primarie si sa cerem un control si un audit financiar contabil.
Ma puteti sfatuii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:01, 18 Decembrie 2017
In acestă situație pt. neindeplinirea sarcinilor de serviciu se poate merge pană la renunțarea contractului de muncă mai ales că aveți notificările făcute din ultimele luni . Problema este la dv. nu la Primărie , nu așteptați să vă rezolve alții problemele . Aduceții in scris adm. cu un preaviz de 30 zile rezilierea contractului astfel la predarea gestiunii veți vedea cum arată bilanțul Asociației și in funcție de rezultate veți lua măsuri dacă este cazul .
@sorinimob
1. Registrul jurnal este mai greu de tinut, insa celelalte sunt obligatorii:
2. Ref. Situatia trimestriala - este extrem de simplu de facut daca se lucreaza cu un program informatic; se realizeaza mai greu daca se lucreaza "la mana" - dar nu imposibil de intocmit si afisat. Legislatia zice ca trebuie trimisa fiecarui proprietar - serios?
3. Ce este de facut? Problema este a cenzorului si a com. ex. Cenzorul ce verifica si cum verifica?
4. Daca nu-si realizeaza sarcinile de serviciu, nici dupa atentionare, ii desfaceti contractul de munca, daca este persoana fizica (cu aceasta ocazie puteti sa informati si primaria sa-i ridice atestatul.) . Daca este firma, incetati contractul de prestari de servicii si la fel, puteti informa serv. as. prop. din primarie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi/obligatii/riscuri cenzor asociatie proprietari Cosmin Tudor Cosmin Tudor Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. In blocul in care locuiesc s-a propus schimbarea cenzorui, contabilului si a presedinterlui de asociatie. Fiind ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea in asociatiile de locatari adina_75 adina_75 Buna ziua As dori sa stiu cum este organizata contabilitatea asociatiilor de locatari, daca se incheie lunar balanta de verificare, si eventual baza legala ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)