avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Recuperare nume de familie
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Recuperare nume de familie

Buna ziua! Sunt casatorita de mai bine de 17 ani , in anul 2000 era in vigoare inca legea ca trebuie sa iei numele sotului. Acum ca s-au schimbat un pic legile as vrea sa stiu in ce imprejurari imi pot recupera numele de familie anterior ( adica cel de fata). Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:14, 16 Decembrie 2017
Si in 2000 v-ati fi putut pastra numele.

Art. 27. -codul familiei in vigoare la acea vreme
La încheierea căsătoriei, viitorii soți vor declara, în fața delegatului de stare civilă, numele pe care s-au învoit să-l poarte în căsătorie.
Soții pot să-și păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, să ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.

Va puteti schimba numele acum in doua felui, divortati si reveniti la numele anterior, putand sa va recasatoriti apoi sau sa vi-l schimbati pe cale administrativa cu acordul sotului.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui dupa casatorie angelicaene angelicaene Urmeaza sa ma casatoresc, ma intereseaza daca legislatia imi permite sa raman cu numele meu de familie sau daca pot adauga la numele meu, pe al lui, fara ca el ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la casatorie ContSters22096 ContSters22096 este posibil ca in momentul casatoriei doar unul dintre viitorii soti sa ia si numele de familie al celuilalt sot, pastrandu-si-l in acelasi timp pe al sau, in ... (vezi toată discuția)
Numele purtat de soti dupa casatorie ellena ellena E obligatorie purtarea aceluiasi nume de familie de catre ambii soti, sau e posibil ca dupa casatorie fiecare sot sa poata purta numele avut inainte de ... (vezi toată discuția)