Buna ziua! Ma numesc Denisa am 17 ani si de cativa ani buni ma simt ca la puscarie in casa tatalui meu.
Mama mea este divortata de tatal meu de 14 ani. Nu tinem legatura deloc de 2 ani. Eu traiesc din pensia alimentara a mamei si alocatia. Tatal meu imi scrie pe caiet tot ce cheltui apoi el imi ia banii din pensia mea alimentara. Nu imi cumpara haine. Si deabi cumpara mancare in casa,pe mine nu ma lasa sa ma duc la cumparaturi. El este miner ,ia aproximativ 15 milioane. Nu stiu ce face cu banii lui..dar la cresterea mea nu contribuie cu nimic
Da in mine ,tipa la mine..cand se enerveaza..si de la un simplu "ce mai faci tati"..
Am un prieten de 1 an..el imi trimite bani pe numele tatalui lui..el este plecat la munca la mama lui in Germania, ii cunosc familia ,il cunosc si pe el de cand eram mici. Vorbesc constant cu familia lui.
I-am spus tatalui meu sa imi dea procura,sa plec la el..sa imi fie mai bine iar el a spus doar ca la 18 ani plec,pana atunci nu am ce sa fac
Eu nu mai sunt la scoala,am renuntat am 10 clase, si m-am angajat sa imi fie mai usor..sa am banul meu sa nu ma mai milogesc de el si apoi sa scrie pe caiet fiecare leu luat..iar la urmatoarea pensie sau alocatie sa nu ma aleg cu nimic..am lucrat o luna de zile..nu am mai putut lucra pt ca nu mi-au facut contract si era riscant pt ei..fara semnatura de la tata..
Acum vreau sa plec de la el..e un chin..va rog spune-ti-mi ce pot face..
Daca ma duc la politie si spun ca nu mai vreau sa mai stau cu el in casa si vreau sa plec la prietenul meu..iar el da semnatura,pot pleca?
Buna seara,
Prietenul ,,NU POATE DA SEMNATURA"
Cred ca singura posibilitate este sa ii faceti o plangere la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului.
In rest, cand veti face 18 ani ... dar atentie, nu va incredeti in nimeni. Sunt tata de fete si va spun urmatorul lucru: Toate minciunile baietilor sunt imbracate in rochie de mireasa.
Incercati sa luati legatura cu mama, poate va ajuta mai mult.
Mama mea nu vrea sa stie nimic de mine..am incercat sa iau legatura cu ea,insa mi-a zis ca o deranjez..sa nu o mai caut..Nu ma poate lua in custodia lui? Cel putin la tatal si sora lui acasa..
El m-a ajutat tot timpul..nu vrea sa imi faca rau,cel putin nu in incinta mamei lui
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnişoară, ai rezistat până la 17 ani, mult a fost, puţin a rămas.
Eu, în locul tău, m-aş orienta să învăţ o meserie, dacă la şcoală nu ţi-a plăcut. De exemplu, meseria de frizer-coafor , manichiurist, cosmetician, etc. sunt meserii care îţi pot aduce venituri frumoase şi asigura un trai decent. Fără o meserie, eşti în bătaia vântului ori vei putea fi exploatată sexual, aşa cum ţi s-a arătat mai sus, mii de fete naive au ajuns pe centurile Europei, tot aşa, "ajutate" de binevoitori. Şi atunci, severitatea tatălui ţi s-ar părea lapte şi miere.
Tatăl tău ştie de ce este calculat şi de ce te păzeşte. Nu e uşor să creşti singur un copil, tatăl tău merită toată admiraţia şi respectul tău. Salariul de 1500 lei abia dacă îi ajunge să plătească utilităţile casei şi să asigure acel minim de hrană despre care vorbeşti.
Regândeşte situaţia, conciliază-te cu tata şi alungă gândul de a merge în necunoscut.
Nu prea inteleg situatia, v-ati angajat sa va fie mai usor, dar ati lucrat o luna doar.
Ati renuntat la scoala pentru luna aceea. Va puteti intoarce la scoala?
Sunati la telefonul copilului si descrierti situatia. De plecat nu puteti pleca, dar va puteti face viata normala acasa.
Copiii nu administreaza bugetele familiilor decat cu limite. Ca si la dv. majoritatea au bani de covrigi, nu au pe mana pensia de la celalalt parinte.
Contractul de munca cu un minor se incheie cu acordul parintelui daca minorul are mai putin de 16 ani. peste 16 ani, acordul parintilor nu mai este necesar.
Concentrati-va pe a va face viata normala, pe ce puteti face in viitor, dv. pentru dv., nu alti prieteni sau rude.
Eu zic sa vii la mine acasa,pleci si cu banii luati si cu nervi patati.
Inainte ii ajungea sa ma imbrace,are o iubita, femeii alia ii da,o imbraca,ii ia prajituri,si lu fiesa ce ii ia?! Trebuie sa imi cumpere lumea, el nu poate. Fiica lui e pe ultimul plan "se descurca ea" .
De unde sa platesc eu cursurile de manichiurist,coafor..cand eu deabi traiesc aici!
Caut disperat solutii
missie
Povestea aceasta este atat de intens emotionala incat nu ma astept ca multa lume sa o inteleaga.Este vorba despre o familie, familia mea, in care mama este ... (vezi toată discuția)