avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Diploma medic gresita
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Diploma medic gresita

Sotul prietenei mele, cetatean strain, in urma cu 25 de ani a primit diploma de absolvire a facultatii, diploma ce contine doua erori de litera, una la nume si celalalta la prenume (erori ce se regaseau pe pasaportul lui de la acel moment). In 2008, si-a schimbat pasaportul, astfel ca in prezent toate actele pe care le detine sunt corecte, mai putin diploma de medic. In consecinta, nu poate functiona ca medic din acest motiv. Calea de indreptare a acestei greseli ar fi o cerere adresata facultatii care a emis actul? In acest caz, s-ar cuveni sa predea diploma respectiva si sa i se elibereze una corecta?
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 21:18, 17 Decembrie 2017
Trebuie sa adreseze o cerere motivata decanatului facultatii care a emis diploma.
Nu inteleg de ce i-au trebuit 25 de ani pentru a corecta eroarea! In 25 de ani nu si-a schimbat pasaportul?
~ Conținut șters la cerere ~
A profesat in afara tarii, nu a avut nevoie de diploma si da, pasaportul si l-a schimbat in 2008, astfel ca datele pasaportului sunt corecte in pasaportul actual.
Asa va face. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului georgyana.geo georgyana.geo Buna ziua, Am si eu o problema cu diploma de absolvire a liceului. Am fost la scoala sa-mi ridic diploma dar fara sa observ k are vreo ... (vezi toată discuția)
Greseala de prenume a tatalui minorului portugal portugal Copilul rezultat dintr-o relatie a fost nevoie sa al dau an judecata pt recunoasterea copilului .Toate bune pana aici copilul a fost trecut pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)