avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce fac dacă nu am martori când un individ îmi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce fac dacă nu am martori când un individ îmi tamponează mașina, modifică poziția mașinii lui și nu am nicio dovada că m-a lovit?

Salut, am nevoie va rog frumos de o parere.
Azi eram in parcarea unui hipermarket si urma sa ies din locul de parcare in strada (cu spatele). Pe cealalta parte a strazii, la fel ca si mine, un om isi manevra vehiculul cu spatele pentru a iesi din locul de parcare (eram amandoi drept in drept, de o parte si de alta a strazii).

Am observat ca incearca sa isi scoate masina din parcare, asa ca eu m-am oprit si am asteptat sa ii las timp sa isi scoata el primul vehiculul. Asteptand sa iasa, am auzit senzorii de la masina si apoi lovitura, m-a lovit pe bara din spate. Imediat ce m-a lovit nu s-a dat jos din vehicul, ci a continuat si l-a parcat undeva pe dreapta strazii.
S-a dat jos, s-a uitat, a constatat ca vehiculul lui nu era avariat aproape deloc, doar al meu prezenta zgarieturi adanci multiple, i-am cerut sa stea pe loc sa vorbim si sa rezolvam fie amiabil fie sa vorbim la politie daca nu ne putem intelege, insa domnul (destul de in varsta) s-a urcat la volan ca si cum nu s-a intamplat nimic si a plecat.

Stiu ca nu mai pot face nimic in acest moment si ca imi voi repara vehiculul pe buzunarul propriu, insa am niste intrebari la care poate imi veti putea oferi niste raspunsuri:

1. Ce fac intr-o situatie in care nu am martori si un individ care imi tamponeaza masina, ii modifica pozitia si nu am nicio dovada ca m-ar fi lovit (asa cum s-a intamplat azi)?

2. Cum constata politistul vinovatul, daca respectivul nu voia sa recunoasca ca el m-a lovit si ca eu stateam pe loc?
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionescumarian , utilizator 22:52, 19 Decembrie 2017
Fotografiati masina, sa se vada numarul si apoi mergeti la politie si declarati accidentul. Daca se gaseste urma pe masina, in locul indicat de dvs, acesta va fi pedepsit si va reparati masina pe banii asiguratorului sau.
Corect, sa fotografiez, numai ca pana sa ma dau jos din masina (ceea ce am facut-o chiar rapid), individul si-a tras masina pe dreapta strazii nefiind langa mine si abia apoi a coborat.

In acest caz nu am ce sa fac, asa-i?
Ba da. Tocmai pentru situatia asta v-am spus sa fotografiati. Faceti plingere la politie, prezentati pozele, explicati faptul ca individul s-a bazat tocmai pe faptul ca daunele lui sunt nesemnificative.
Problema este simpla
Azi eram in parcarea unui hipermarket

Chiar daca soferul nu isi asuma responsabilitatea evenimentului,exista sistem de supraveghere ,care poate proba succesiunea evenimentelor
Daca sesizati oficial in termen legal evenimentul la SPR ,politistul va solicita inregistrarile stocate de sistemul de supraveghere si va concluziona asupra vinovatului
Mergeti si declarati evenimentul la politie. Dovada faptului ca doua masini s-au lovit este amprenta lasata in zona lovita pe ambele autovehicule (zgarieturi, deformari etc.) iar din analiza acesteia un specialist (politistii au destula experienta in astfel de cazuri) isi poate da seama cum s-au lovit masinile (care statea pe loc si care nu, unghiul in care s-au lovit, etc - dinamica evenimentului). In orice caz, in general politstii cam iau de buna declaratia primului sosit la politie, asta in cazul in care avariile de pe masina o confirma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am găsit mașina lovită în parcare DanielGalca10 DanielGalca10 Am găsit mașina lovită în parcare, nu am dovezi sau martori, în schimb bănuiesc că mașina din partea dreapta a locului meu de parcare ar fi vinovată ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu politia rutiera adrianaluci adrianaluci Ma numesc Adriana si problema este urmatoarea:ieri 09.07.2010 m-a cautat un politai de la rutiera cum ca 07.06.20010 as fi acrosat o oglinda fara sa opresc.A ... (vezi toată discuția)
Cum imi repar masina? bruno_bcs bruno_bcs Pe data de 3 ianuarie am vrut sa ma duc la doctor cu copiii si am vazut ca aveam masina din parcare lovita in aripa fata stanga si roata infundata, afectand ... (vezi toată discuția)