Buna! Am decis sa divortez de sot aven un minor de 2 ani si 6 luni si un apartament in comun .El nu este de acord sa mergem amandoi zice sa.ma duc eu sa.il bag.ce pot sa fac in situatia asta ? Adica judecata sa.o platesc eu si apoi?
Daca nu va intelegeti sa mergeti impreuna in fata notarului si sa platiti jumatate-jumatate, aveti deschisa actiunea in instanta unde veti achita onorariul de avocat (daca va angajati unul) si taxa de timbru de 100 lei. Daca veti castiga procesul veti putea solicita rambursarea acestor sume cutitlu de cheltuieli de judecata.
Este necesara o actiune in instanta prin care se solicita divortul, modul de exercitare a autoritatii parintesti asupra minorului, pensia de intretinere lunara pentru intretinerea si cresterea minorului, cheltuieli de judecata.
POate mergeti intai la o informare si ii spuneti si domnului ca e mai rau, greu si scump in instanta si mai bine e sa gasiti un notar unde sa faceti un divort de comun acord. Cine stie, poate intelege.
Va puteti informa la un avocat, mediator, notar saau sa cautati pe internet pareri pro si contra.
Divort
Gh1
Buna ziua,
Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului.
Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)