avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cenzor extern angajat cu CIM sau cu contract de mandat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cenzor extern angajat cu CIM sau cu contract de mandat?

Va rog sa-mi spuneti daca este gresit ca am angajat un cenzor extern cu CIM ?Cenzorul nu locuieste la noi in asociatia de proprietari.
Recent am urmat cursuri de administrator si profesorul meu ,mi-a explicat ca trebuie sa anulez CIM-ul si sa-l angajez cu contract de mandat.
Nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 15:39, 22 Octombrie 2019
Cornel Vasile a scris:
Cenzorul sau cenzorii aleși ai asociației de proprietari pot fi remunerați pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri și cheltuieli. (art.33 alin.2 din Legea 230/20070
Prin urmare, nu este obligatorie remunerarea în baza unui contract de mandat.

Mai sunt valabile afirmațiile dvs., știind ce zice Legea nr. 196/2018, art. 53, literele a, g, h, k, dar și art. 59, alin. 8, că trebuie un Contract de Mandat pentru orice cenzor ?
Doar n-o avea Contract de Muncă un Cenzor care vine mai mult la sfârșitul lunii în care se afișează listele de plată ... el poate avea cel mult un Contract de Mandat, că și președintele.
Atunci de ce mai scrie în lege că un cenzor este mandatat de Adunarea Generală ... deci ar trebui să aibă Contract de Mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ionelpascaru ionelpascaru legea 196/2018, la art 46 alin 2 zice: \"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)