Acum cateva ore mama mea a facut un contract pe doi ani de zile la firma de telefonie Orange pe numarul meu de telefon preypay chiar daca nu m-a consultat. Eu doresc sa il reziliez deoarece mi se pare scump . Ce drept am eu pe numarul meu de telefon prypey? Mai simplu spus am vreo sansa sa il reziliez ?Pentru ca eu nu l am vrut pur si simplu...
Pai, pe ce nume a incheiat actul? Pe numele ei, nu ? Dansa ar fi fost buna de plata.
Conteaza mai putin ca ati avut abonament pe el, nu mai aveti, e o cartela prepay, e nenominala.
Nu stim ce a facut, nu stim daca a spus ca e fiica, ii trebuia cateva date elementare cu caracter personal, asa se face identificarea... daca asa o fi facut, greu sa identifici cine era la telefon... mare bataie de cap pentru o firma, mai bine renunti.
Cat despre cartela, faptul ca a fost abonamentul cuiva la un moment dat si nu a stat nefolosita luni intregi poate face prezumtia ca acum apartine aceleiasi persoane etc. etc. Lungi discutiile.
Eu cred ca mama a gresit. Nu stiu daca a fost autorizata in prealabil de fiica sau nu. Insa situatia este similara unui imprumut incheiat online ori telefonic. Sincer, daca nu recunosti contractul, singura forma in care se poate executa este in forta. Altfel, slabe sanse cu un avocat.
De aceea, contractele de acest tip fiind greu de dovedit cu toata inregistrarea convorbirilor, sunt destul de volatile. Ele rezista in masura in care titularul abonamentului/imprumutului face macar o plata.
Ideea de protejare a datelor cu caracter personal e foarte importanta. mama mea nu cunoaste datele mele si nu ca sunt o fiica rea. ca nu are nevoie. Ca nu ne dam niciodata eu fiind ea si ea fiind eu. Daca are nevoie de ceva, ma suna si eu fac demersurile in numele meu.
Nu e mare lucru sa dai o copie de buletin, totusi, aceste lucruri au creat mari dureri de cap.
Mai mult, in ultimii ani, imprumuturile la societati nebancare au folosit date cu caracter personal de catre imprumutat, fie ca erau ale lui, fie nu. Sau poate nu au fost, am intalnit doar eu... ;P