avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accesiune , superficie , proprietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accesiune , superficie , proprietate ?

Trei cuvinte f. importante.Sfatuiti-ma si pe mine in urmatoarea speta :In anul 1992 am construit la etajul casei parintesti un apartament format din 2 camere ,hol,baie si bucatarie , cu un pod inalt transformat in mansarda dupa nasterea unui copil (2000),iar in curte un garaj .In anul 1999 m-au dibuit cei de la primarie si au vrut sa ma amendeze dar nu se mai putea ( prescriere 2 ani L 50/1991). Am depus o cerere in instanta , prin care sa se constate ca sunt constructorul de buna credinta al apartamentului , ceea ce s-a si intamplat , printr-o sentinta def. si irev., dar am omis sa cer calitatea si pt. garaj. In anul 2008 am facut cadastru si la intabulare mi-au cerut o conventie de superficie cu proprietarul terenului,(incheiata ), dupa care mi s-a intabulat dreptul de proprietate pe apartament -prin accesiune !!!. Intrebarea este : pot face acum o cerere similara pt . garaj si mansarda, tinand seama de faptul ca sunt prinse in cadastru dar nu sunt intabulate ???
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:49, 13 Octombrie 2009
Tot accesiunea imobiliara artificiala e operanta in cauza.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)
Lamuriri asupra parților comune unui imobil georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Avem următoarea situație : un imobil vechi de 80 de ani, casă, cu 4 apartamente, 4 boxe la subsol și pod. Acum 30 de ani ICRAL-ul a vândut ... (vezi toată discuția)