avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FIRME DE RECUPERARI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FIRME DE RECUPERARI

buna seara! ce-mi pute-ti spune de firmele de recuperat datorii?? o firma ma contactat sa le cesionez creanta,daca le cesionez prin contract la notariat se poate intoarce cineva impotriva mea mai tarziu? mentionez ca am castigat irevocabil si am facut investire cu formula executorie cu poprire pe conturi.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 14:53, 15 Octombrie 2009
puteti face cesionare de creanta. depinde de pretul pe care il primiti. firma de recuperare de subroga in drepturile dv., de creditor. atita timp cit v-ati recuperat creanta ... care poate fi problema!? problema... v-a fi in pentru debitorul dv...
MLTUMESC
cesiunea de creanta inseamna ca dvs. cedati creanta firmei, iar firma va plateste cel putin ceea ce trebuia sa va recuperati dvs de la debitor.
mai departe raportul juridic va fi intre firma care v-a cumparat creanta si debitor.
practic, firma care va cumpara creanta se subroga in drepturile dvs. si aceasat se va indrepta impotriva debitorului dvs.
va sugerez, totusi, ca la momentul la care "vindeti" creanta catre acea firma sa transmiteti o notificare scrisa catre debitorul dvs. prin care sa-l informati ca nu mai sunteti titularul creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Cum poate un cesionar sa participe la recurs dan s dan s Printr-un contract notarial, cesionara a cesionat o creanta cu ipoteca, creanta detinuta de cedent prin act notarial, pentru care acesta a demarat executarea ... (vezi toată discuția)