Buna ziua, suntem o asociatie de proprietari care ne-am separat de o alta asociatie. Suntem o scara dintr-un bloc. Fiecare scara are un contor de apa (Clasa C). Asociatia din care ne-am separat are contrac cu Apa-Canal care emite o singura factura pentru tot consumul de pe asociatia din care am plecat., Se poate ca asociatia sa ne emita noua factura / nota de plata pe consumul aferent scarii noastre? Mentionez ca noi ca asociatie le dam citerea contorului la sfarsitul fiecarei luni. Doar ca asociatia spune ca nu ne poate emite nota de plata pe asociatia noastra ci doar pe o persoana din asociatie intrucat asociatiilor nu le sunt permise sa emita fact/note de plata decat catre consumatori finali. Asa se face ca unui proprietar de la noi din asociatie ii se emite consumul aferent intregii asocitii. Se poate rezolva sa ca o asociatie sa emita nota de plata catre o alta asociatie aferenta consumului de apa? Va multumesc si astep un raspuns
In primul rand judecatorul delegat care v-a aprobat infiintarea asociatiei de prop. fara avizul furnizorului de apa-canal (poate si alte utilitati), a gresit si, iata ca acum trageti consecinte.
Problema dvs. se rezolva doar prin incheierea unui contract de furnizare ape-canal cu furnizorul local - ceea ce nu este chiar asa de simplu. Totusi, vedeti daca aveti conditii de montare a unui contor doar pentru asociatia dvs., in acelasi camin, dar si in aceste conditii lucrarea este destul de costisitoare.
Succes!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Chiar asa? Pe o scara de bloc se pot infiinta mai multe asociatii de proprietari?
Teoretic DA, dar practic, hai sa ne jucam de-a asociatiile de proprietari pe casa scarii - ce sa zic?
Mi-am exprimat punctul de vedere mai sus, dar cu cat mai multe opinii, cu atat mai bine, insa cei care infiinteaza asociatii de proprietari, ar trebui sa cunoasca foarte bine procedura infiintarii acestora - dar ce sa mai discutam, cand insasi judecatorul delegat greseste?
Faza este ca se procedeaza conform sintagmei, "cate bordeie, atatea obiceie" si nu este corect. Noi am infiintat o as. prop. si judecatorul delegat ne-a obligat sa avem 50%+1 dintre proprietarii imobilului cu actele de intabulare facute, ori L230/2007, nu prevede asa ceva. 'Geaba am protestat noi, ne-am adresat si institutiei Avocatul Poporului, de unde am primit un raspuns favorabil...