avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pentru cresteria copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pentru cresteria copilului

Buna seara.Sunt in somaj din 1 Ianuarie pina in 30 Septembie( 9 luni de zile).In urma aplicarii OUG nr 28/2009 beneficez de prelungire cu inca 3 luni pina la 30 Decembrie 2009.Sunt insarcinata si data probabila a nasterii este 7 Ianuarie 2010.Nelamurirea mea este : am auzit o discutie ca cele 3 luni de prelungire nu ar fi valabile in calculul cumului de 12 luni pentru a beneficea de indemnizatie pt cresterea copilului.Va rog sa ma lamuriti si pe mine, beneficez de indemnizatie cu cele 3 luni prelungire?Daca nasc in Decembrie mai beneficez de indemnizatie pt cresteria copilului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:42, 13 Octombrie 2009
Nu este prevazut asa ceva in niciun act normativ. Se considera tot perioada de somaj, si ca urmare este asimilata stagiului de cotizare. Iar dvs oricum veti intrerupe perioada de acordare a indemnizatiei de somaj cu concediul prenatal/postnatal. Veti beneficia cu siguranta de indemnizatie crestere copil, indepliniti toate conditiile necesare. Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comncediul prenatal, lore00 lore00 buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil i_cezarina i_cezarina buna seara Din 25.11.2009 sunt in somaj urmand a se termina in 25.11.2010. Din aprilie a.c. sunt insarcinata urmand sa nasc pe 19.01.2011. Pe 15.11 voi merge ... (vezi toată discuția)
Idemnizatie crestere copil dupa somaj alta_centa alta_centa Eu am lucrat de la 1 septembrie 2009 pana pe 31 august 2010 in invatamant, ca suplinitor. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in ianuarie 2011. Pot sa intru in ... (vezi toată discuția)