Buna seara.Sunt in somaj din 1 Ianuarie pina in 30 Septembie( 9 luni de zile).In urma aplicarii OUG nr 28/2009 beneficez de prelungire cu inca 3 luni pina la 30 Decembrie 2009.Sunt insarcinata si data probabila a nasterii este 7 Ianuarie 2010.Nelamurirea mea este : am auzit o discutie ca cele 3 luni de prelungire nu ar fi valabile in calculul cumului de 12 luni pentru a beneficea de indemnizatie pt cresterea copilului.Va rog sa ma lamuriti si pe mine, beneficez de indemnizatie cu cele 3 luni prelungire?Daca nasc in Decembrie mai beneficez de indemnizatie pt cresteria copilului? Va multumesc
Nu este prevazut asa ceva in niciun act normativ. Se considera tot perioada de somaj, si ca urmare este asimilata stagiului de cotizare. Iar dvs oricum veti intrerupe perioada de acordare a indemnizatiei de somaj cu concediul prenatal/postnatal. Veti beneficia cu siguranta de indemnizatie crestere copil, indepliniti toate conditiile necesare. Sanatate!
Comncediul prenatal,
lore00
buna ziua, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata, in 6 luni, am terminat facultatea de medicina in august 2008. licenta, si nu am depus actele de somaj ca in ... (vezi toată discuția)