avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot recupera bunurile mobile din apartament vandut ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot recupera bunurile mobile din apartament vandut acum un an ?

Am vandut un apartament in 7 DEC 2016, dar bunurile din apartament nu au facut obiectul vanzarii. Cand am vrut sa le ridic din ap., cumparatoarea s-a opus.
Mi-a fost lehamite de o poveste cu politie, plangere etc... era in pragul sarbatorilor si am plecat din tara. Pot sa le obtin acum, dupa un an de la vanzare ?
Multumiri !
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
QdIfris, utilizator
Cel mai recent răspuns: QdIfris , utilizator 11:06, 20 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greu de crezut ca practic puteti face ceva.Teoretic este posibil desi a trecut ceva timp tb sa faceti dovada ca au ramas in apartament,ce bunuri etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci ati predat apartamentul asa, fara sa faceti o notificare, instiintare, ceva?
Buna seara, a refuzat sa mi le dea. Am un mesaj scris pe telefon trimis de ea, in care imi transmite că, daca incerc sa le iau abuziv, ma reclama pt furt.. este exprimarea ei asta. Nu i am predat cu proces verbal niciun bun mobil. Eu am părăsit românia dupa incheierea contractului. Inainte sa plec, am sunat o sa imi ridic lucrurile. A refuzat ... agresivă. Va multumesc pt răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
QdIfris, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles asta, ma intereseaza cum a intrat in apartament, cum i-ati dat cheia.
Apartamentul (de fapt, o garsoniera), a fost cumparat de mine cu credit, plateam rata lunara. Sarcinile pentru garantarea creditului erau înscrise asupra unui alt bun, o puteam vinde liber. Inainte sa o vand, locuise acolo o ruda, care imi achita partial creditul. Am decis sa vand, sa achit creditul, era o corvoada prea mare, pretul pe piata in acel moment fiind exact cat creditul. In vara 2016 ruda a parasit garsoniera si, fiind libera, un agent a gasit pe aceasta cumpărătoare. În iulie 2016 am incheiat un precontract cu doamna M. Ea depusese documente la o banca pt a primi un credit. termenul de perfectare a contractului de vanzare a fost de 1 luna. A intrebat daca las bunurile in garsoniera la vanzare, dar nu am raspuns lipmede, i-am spus ca vom discuta la final, daca las ceva sau daca le las pe toate. Dupa o luna a venit cu rugaminti sa prelungim termenul. Pt ca deja plateam rata si garsoniera era libera (e vb de 230 EUR/luna), conditia pt prelungire a fost sa ma despagubeasca pt lipsa de folosinta a locuintei. Ea a propus sa facem sub semnatura privata un contract de inchiriere, pt a fi sigura ca va putea cumpara garsoniera. Am fost de acord, iar ea a achitat lunar suma reprezentand rata. Am incheiat in total 3 acte adiționale de prelungire a termenului. Din iulie.. abia in Decembrie 2016 s-a incheiat contractul de vanzare. Aveam clienti cu numerar pt plata pretului, dar ea schimbase cateva banci, a obtinut greu creditul, cheltuise bani multi si m-am gandit ca este omenește sa ii vad ei. Dar.. a scos gheruțele.. furioasa ca a fost in situatia de a plati luni de zile pt lipsa de folosinta a bunului. Fiica ei studenta ba locuia, ba nu locuia in garsoniera (caci pt ea cumpara aceasta locuinta). Am predat cu proces verbal toate bunurile pe durata inchirierii. Contractul de inchiriere expirase, la data incheierii contractului de vanzare. Nu mi-a predat inapoi bunurile, conform prevederilor contractului de inchiriere. Am incheiat vanzarea, ea avea cheile deja. Ne-am inteles bine pana cand am semnat. Am sunat-o ca vin dupa bunuri (gasisem cumparator pt bunurile mobile) - rata la banca trebuia achitata și abia apoi creditul (din pretul vanzarii). Contractul era incheiat si desigur, ea nu mai achita contravaloarea acelei rate, desi din cauza tergiversarilor ei am ajuns sa prind inca o rata la banca.
Sotul meu mi-a zis sa o las balta. Totusi, printre bunurile din garsoniera se afla o masuta, un obiect special. cu înscrustații facute manual. I-am scris ca vreau acea masuta. I-am scris si fiicei ei. Mi-au blocat nr. de telefon. Asta m-a suparat foarte tare. Acesta este motivul pt care am postat acest subiect aici, desi decisesem la nu mai cer lucrurile inapoi, daca inca mai este posibil sa le recuperez, am sa o fac si vreau sa le donez unei familii care are nevoie de ele (cu exceptia masuței). Am imagini ale tuturor obiectelor, pt ca garsoniera a fost pusa in vanzare la OLX.
Multumiri ! Va doresc o zi frumoasa ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Sunt casatorita de 6 ani si am un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)