avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere contract de superficie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere contract de superficie

Bună seara, Sunt proprietarul unul teren arabil în extravilan în suprafață de 5,5 ha. În anul 2010 am încheiat un contract de superficie cu o firma care se ocupa de construcția unor.centrale eoliene. Suprafata pusa la dispoziție a fost de 2715 m, necesari construcție centralei. Aceasta suprafață a fost dezmembrata cu documente legale din întreg lotul de 5,5 ha și dețin cărți funciare pentru ambele loturi. Din 2010 și pana în prezent firma nu a construit nimic pe acest teren, ba mai mult și a suspendat activitatea în 2014 printr o decizie a Registrului Comerțului. Termenul de suspendare a activității a fost pana pe data de 09.12.2017. În contractul de superficie este prevazut ca activitatea de construcție a centralei eoliene sa fie făcută în perioada de 3 la 5 ani. Firma nu și a respectat angajamentul și asa cum v am relatat în 2014 și a suspendat activitatea pentru 3 ani. As dori sa reziliez contractul, având în vedere faptul ca doresc sa vând terenul și am probleme cu potențialii cumpărători, deoarece în cărțile funciare sunt trecute dreptul de superficie și respectiv de servitute. Va rog sa ma îndrumați ce ar trebui sa fac pentru rezilierea contractului și care ar fi pași care ar trebui urmați. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Icul , utilizator 20:06, 19 Decembrie 2017
Ar trebui notificati, vazut contractul, plata... Ar parea o rezolutiune din culpa firmei.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patru contracte de superficie te fac platitor de tva? iacobcristian iacobcristian Detin (Persoana fizica) un teren in suprafata de 10 Ha si doresc sa il dau in superficie catre 4 firme distincte in acelas timp (adica in aceeasi zi la notar ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)
Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)